Cautare


09 Noiembrie 2017
Microsoft lanseaza standarde stricte pentru dispozitive Windows 10 "extrem de sigure"

Microsoft a lansat un nou set de linii directoare pe care clientii Windows 10 sa le urmeze pentru a se asigura ca dispozitivele lor sunt "foarte sigure".

"Aceste standarde sunt pentru desktop-uri de uz general, laptop-uri, tablete, dispozitive 2 in 1, statii de lucru mobile si desktop-uri", a declarat Microsoft. 

"Acest subiect se aplica in mod specific si unic pentru Windows 10 versiunea 1709, Fall Creators Update. Functiile de securitate enterprise Windows se activeaza atunci cand respectati sau depasiti aceste standarde, iar dispozitivul dvs. este capabil sa ofere o experienta extrem de sigura". 

Primul sfat al Microsoft este acela ca "sistemele trebuie sa aiba cel mai recent chip de siliciu, certificat, pentru versiunea actuala a Windows", o lista care include procesoarele Intel din a 7-a generatie Core i3, i5, i7, i9, M3 si Xeon, precum si procesoarele Intel Atom, Celeron si Pentium.

Aceasta inseamna ca Microsoft recunoaste, in principiu, ca propriul dispozitiv Surface Pro 4, care vine cu un chip Intel Core din a 6-a generatie, nu intruneste propriile standarde de securitate. 
Surface Pro 4 nu este singurul dispozitiv Windows 10 care nu va respecta liniile directoare ale Microsoft, in conditiile in care firma solicita, de asemenea, ca sistemele sa aiba cel putin 8GB de RAM, un modul Trusted Platform (TPM) si un procesor de 64 biti, asa incat Windows sa poata profita de securitatea bazata pe virtualizare. 

Pentru a se obtine o inalta securitate, firma solicita, de asemenea, verificarea boot a platformei, o functie care impiedica computerele sa incarce firmware care nu a fost proiectat de catre suportul producatorului sistemului. Este necesar suport pentru Intel VT-d, AMD-Vi sau ARM64 SMMU pentru a beneficia de virtualizarea dispozitivului Input-Output Memory Management Unit (IOMMU). 
Pentru a folosi Second Layer Address Translation (SLAT), procesoarele ar trebui sa suporte Intel Vt-x cu Extended Page Tables (EPT) sau AMD-v cu Rapid Virtualisation Indexing (RVI). 
In sfarsit, sistemul trebuie sa aiba cel putin 8GB de RAM, din anumite motive.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate