Cautare


Samsung ar putea aduce chip-uri de stocare de 512GB pe telefoanele sale
06 Decembrie 2017 Hardware

Samsung ar putea aduce chip-uri de stocare de 512GB pe telefoanele sale

Samsung tocmai a anuntat ca a inceput productia in masa a unui chip de memorie Universal Flash Storage de 512GB pentru dispozitivele mobile, ceea ce inseamna ca urmatorul telefon Galaxy ar putea avea stocare aparent nelimitata.

In prezent, modelele de telefoane cu stocare mare vin cu 128GB sau 256GB de memorie, insa noul chip de 512GB este de doua ori sau chiar patru ori mai mare. Samsung sustine ca chip-ul este compus din 8 chip-uri V12 NAND de 64 straturi, insa ceea ce este interesant e ca desi este dublata stocarea si densitatea chip-ului Samsung de 256GB, acesta ocupa acelasi spatiu fizic.

Desigur, telefoanele Samsung si alte telefoane Android au uneori optiunea de stocare extensibila printr-un chip microSD, insa stocarea interna are beneficiile sale. Chip-ul de 512GB este capabil sa citeasca si sa scrie noi date la 860MB pe secunda si, respectiv, 255MB pe secunda, fapt despre care Samsung afirma ca este de 8 ori mai rapid decat cardul microSD mediu. In plus, stocarea extensibila a fost mereu un add-on. Stocarea interna este construita direct in telefon.

Samsung sustine ca chip-ul este destina utilizarii in viitoarea generatie de telefoane, ceea ce ne face sa ne intrebam ce telefoane vor beneficia de acesta. 

Cresterea capacitatilor de stocare interna este un lucru bun. Este bine mai ales in contextul in care aplicatiile devin mai mari, sistemele de operare ocupa mai mult spatiu si calitatea foto si video creste pentru camerele incorporate. Samsung sustine ca chip-ul de 512GB poate pastra aproximativ 130 de clip-uri video 4K Ultra HD de 10 minute, ceea ce reprezinta o veste buna pentru toate telefoanele care vin cu capacitate de inregistrare video 4K.

Samsung a anuntat, de asemenea, ca va extinde productia chip-urilor de 256GB.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate