Cautare


Samsung va produce viitoarea generatie de chip-uri Qualcomm 5G folosind procesul 7nm
26 Februarie 2018 Hardware

Samsung va produce viitoarea generatie de chip-uri Qualcomm 5G folosind procesul 7nm

Primele chip-uri 5G ale Qualcomm vor fi produse de catre Samsung, folosind procesul de fabricare 7nm, un pas mare in EUV (extreme ultraviolet litography).

In ciuda ingrijorarii ca Legea lui Moore se afla in pragul disparitiei, avand in vedere ca Intel s-a straduit sa faca salturi semnificative in ceea ce priveste performanta cu chip-urile Core i in ultimii ani, utilizarea EUV pare sa ajute.

Datorita progreselor inregistrate in generarea si utilizarea EUV, tehnica litografica ofera o crestere de 40% a eficientei zonale, o crestere de 10% a performantei si pana la 35% mai putin consum de energie, comparativ cu tehnica folosita pentru a produce chip-uri 10nm FinFET. 

Litografia EUV a permis Samsung sa produca chip-uri la scara mica de 7nm.

Intel, prin comparatie, foloseste inca procesul de 10nm pentru chip-urile bazate pe viitoarea arhitectura Canon Lake, in timp ce actuala generatie a procesoarelor Coffee Lake foloseste procesul de 14nm. Firma are propriul proces de fabricatie 7nm, denumit Fab 42, insa nu a produs inca niciun chip la aceasta scara si nu a dezvaluit niciun viitor chipset care sa utilizeze acest proces. 

Urmatorul val de chip-uri Qualcomm Snapdragon cu capacitati 5G va fi realizat folosind procesul de fabricare EUV. 

In termeni practici, acest lucru ar trebui sa duca la un chipset mobil 5G cu o amprenta de siliciu mai mica, fara a sacrifica numarul de tranzistori pe care ii contine, ceea ce guverneaza performanta procesorului. 

Cu un chipset mai mic, producatorii de echipamente originale au posibilitatea de a utiliza spatiul suplimentar pentru a aduce noi functii pe telefoane si pentru a genera baterii mai mari sau design-uri mai subtiri.

Nu se cunoaste exact cand va incepe Samsung sa produca chip-urile Qualcomm 5G. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate