Cautare


Computerele Apple ar putea utiliza propriile chip-uri incepand cu anul 2020
04 Aprilie 2018 Hardware

Computerele Apple ar putea utiliza propriile chip-uri incepand cu anul 2020

Apple intentioneaza sa inlocuiasca chip-urile Intel, folosite in prezent, cu propriile chip-uri.

Compania se afla in primele etape de creare a propriilor procesoare pentru MacBook si iMac, care in prezent ruleaza pe chip-uri Intel, potrivit unor surse anonime care au declarat luni pentru Bloomberg. 

In cazul in care acest lucru se va intampla, linia de computere Mac va avea o strategie de procesoare similara celei iPhone si iPad, care deja folosesc procesoare produse de catre Apple, cum ar fi chip-ul A11 Bionic in iPhone X. 

Apple si Intel au refuzat sa comenteze articolul.
Actiune Intel au scazut cu 7,6% la 48,12 dolari dupa aparitia stirii. 

Pierderea Apple drept client ar fi o lovitura importanta pentru Intel. Desi ce Mac-urile reprezinta doar un procent mic din piata PC-urilor - 8,2% in cel de-al patrulea trimestru al anului trecut - Apple ramane una dintre cele mai mari si mai puternice companii din domeniul tehnologiei. Mac-urile tind sa aiba preturi mai mari decat PC-urile bazate pe Windows si, in timp ce multe companii PC au inregistrat o scadere a cotei de piata, Apple a fost in crestere. 

Intel a inregistrat, la randul sau, o scadere in piata PC. A reusit sa castige noi afaceri cu Apple, furnizand chip-uri 4G pentru anumite iPhone-uri. Insa, pe masura ce Intel se extinde in zona mobila, rivalii sai incep sa se extinda in sfera laptop-urilor. Qualcomm a colaborat cu producatori precum Asus pentru a crea PC-uri always-on, similare dispozitivelor mobile. 

Apple s-a extins, la randul sau, pe piata componentelor. Acum produce propriile procesoare de aplicatii care actioneaza ca niste creiere pentru dispozitivele mobile, un chip Bluetooth care conecteaza rapid AirPod-urile de iPhone-uri si chip-uri de securitate care protejeaza datele personale si biometrice de incercarile de hacking. Prin construirea propriilor chip-uri, Apple este capabila sa controleze mai bine caracteristicile pe care le lanseaza, precum si calendarul pentru lansarea de noi dispozitive. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate