Cautare


CEO Apple, Tim Cook, sarbatoreste cea de-a 20-a aniversare iMac
08 Mai 2018 Hardware

CEO Apple, Tim Cook, sarbatoreste cea de-a 20-a aniversare iMac

Computerul Apple iMac a fost lansat in 1998, iar duminica a marcat cea de-a 20-a sa aniversare.

CEO Tim Cook a sarbatorit acest prag pentru computerul all-in-one al companiei cu un tweet care comemoreaza aceasta ocazie. 

Computerul a fost dezvaluit pentru prima oara in 6 mai 1998 de catre CEO Apple de la acea vreme, Steve Jobs. Modelul original era un design radical "all-in-one", un monitor CRT, o placa de baza si o unitate CD-ROM gazduita intr-o carcasa colorata translucida, fata de desktop-ul mai traditional, legat de un monitor extern. Sistemul avea un procesor de 233-MHz PowerPC, un hard drive de 4GB si se vindea la pretul de 1,299 dolari in SUA. In ciuda faptului ca a fost lansat in luna mai, dispozitivul nu a fost livrat pana in luna august a aceluiasi an. 

iMac-ul original a fost prima mare colaborare dintre designerul sef Apple, Jonny Ive si Jobs, legendarul co-fondator al companiei. Succesul iMac a fost un catalizator cheie in viitoarele succese ale Apple: iTunes, Apple Store, iPod si iPhone. 

De la modelul original, linia Apple iMac a continuat sa evolueze in actualele modele de 21 inchs si 27 inch, care au substantial mai multa putere si spatiu de stocare. Traditionalistii s-au plans de lipsa unitatii de discheta a modelului original, insa Apple a renuntat de mult timp si la unitatile optice din iMac.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate