Cautare


14 Mai 2018
Panasonic Lumix FT7, o noua camera digitala rezistenta, pentru fotografia in exterior

Surprindeti cele mai spectaculoase momente ale aventurii dvs. chiar si in cele mai dificile conditii de mediu

Panasonic prezinta o noua camera din seria modelelor rezistente la conditiile dificile de mediu, destinata utilizatorilor dornici de aventura. Lumix FT7 este subacvatica (permite scufundari de pana la 31 m) si rezistenta la socuri (cadere de la 2m). Noul model dispune de un vizor electronic, senzor de 20,4 MPx si de un obiectiv cu zoom 4,6x (distanta focala minima echivalent 135: 28mm). Modelul FT7 este companionul  ideal in experientele extreme pe uscat si in apa.

Corpul camerei, rezistent la frig (-10C) si la greutate (100kg), incorporeaza, intr-un volum compact, tehnologii de inalta performanta, astfel incat utilizatorul poate realiza cu succes fotografii in timpul scufundarilor, al salturilor cu schiurile sau la surfing in Hawai. De pe varful muntilor, in jungla sau cand se plonjeaza in apa, totul este posibil chiar si pentru fotografiere 4K  sau cand se filmeaza Full HD.

Vizorul electronic, cu un ecran cu diagonala de 0,2 inch si 1.170.000 puncte, permite o vizare precisa a subiectului chiar si in contra-lumina si cand se fotografiaza in exterior, in soare puternic. Ecranul LCD are o diagonala de 3 inch si 1.040.000 puncte.

Capturati fiecare moment al aventurii dvs. prin fotografierea in rafala de mare viteza, la 10 cadre/sec (pana la 11 cadre) si cu o autofocalizare foarte rapida, pentru a putea inregistra saritura cu bungee sau cand pestele musca momeala din carlig. Momente incredibile pot fi surprinse in modurile video 4K sau 4K PHOTO.

Pentru cei doritori de aventuri nocturne sau pentru explorari speologice, camera poate fi folosita ca o lanterna, fara ca functia de camera foto sa fie activata

Dotari si detalii tehnice

1. Protectie la scufundare pana la 31m coloana de apa si un design foarte robust

Noul Lumix FT7 dispune de o carcasa foarte rezistenta mecanic: protectie la scufundare pana la 31m, protectie antipraf, rezistenta la socuri (caderi de la 2m inaltime), rezistenta la frig (functionare la -10 grade C) si la greutate de 100 kg. Gratie designului cu un minim de orificii, etansarilor cauciucate si a utilizarii sticlei securizate, camera este protejata la umezeala, praf, apa si nisip. Carcasa camerei are un perete mai gros, pentru a o face rezistenta pana la presiunile dezvoltate la o imersie de 31 m sub apa si poate supravietui caderilor de la pana 2 m, conform normelor "MIL-STD 810F Method516.5-Shock". Toate elementele camerei au fost testate pentru buna functionare, inclusiv la -10 grade C.

Seria Lumix FT nu este doar construita sa reziste la rigorile mediului extern, ci dispune de o busola si de un altimetru. Puteti lua camera la pescuit sau in camping, in aventuri pe mare sau la scufundari subacvatice, vara sau iarna la ski sau snowboard; Lumix FT7 va fi gata oricand pentru a inregistra imagini deosebite sau videoclipuri.

2. Nou vizor electronic si ecran LCD de inalta rezolutie.

Vizorul electronic are o diagonala de 0,2 inch si 1.170.000 puncte. Noul model permite observarea si incadrarea mai usoara a subiectelor chiar daca acestea sunt iluminate din spate, in plin soare. Folosirea vizorului electronic asigura un consum mai redus de energie si prelungeste durata de folosire a camerei pentru o singura incarcare a bateriei. Vizorul electronic are un raport al laturilor de 4:3
Ecranul LCD al camerei are o diagonala de 3 inch si o rezolutie de 1.040.000 puncte. Ecranul LCD este acoperit de o sticla securizata, pentru a rezista la soc si la presiune. 
Comutarea intre vizorul electronic si ecranul LCD se face prin actionarea unui buton de pe carcasa.

3. O evolutie in fotografia si videografia 4 K

Modelul Lumix FT7 inregistreaza imagini si videoclipuri la rezolutie 4K (QFHF, 3.840 x 2.160 p la frecventa de 30p/25p (in zonele de 50 Hz) sau 30p (in zonele 60 Hz) sau la 24p in format MP4 (maxim 29 min 59 sec), cat si la rezolutii Full-HD (1.920 x 1.080 60p / 50p in zonele cu 50 Hz / 60p in zonele cu 60Hz), cu autofocalizare practic permanenta.

Beneficiind de tehnologia 4K, utilizatorul poate utiliza functia 4K PHOTO (cu o rezolutie echivalenta 8 MegaPixeli) la o frecventa de 30 cadre / sec si poate inregistra momentul decisiv al actiunilor aflate in desfasurare rapida. Sunt integrate trei optiuni: 4K Burst, 4K Burst (Start / Stop) si 4K Pre-Burst. Modul 4K Burst permite inregistrarea unei secvente de fotografii luate cu o frecventa de 30 cadre / sec. Lumix FT7 dispune si de functia Post-Focus (inregistrarea unei rafale fotografii de 8 MP cu focalizari diferite, urmand ca ulterior sa se selecteze fotografia cu focalizarea dorita).

Obiectivul camerei are un zoom de 4,6 x stabilizat prin tehnologia Power O.I.S. atat la fotografiere cat si la filmare. Filtrul audio Auto Wind Cut anuleaza cea mai mare parte din zgomotul vantului in timpul inregistrarilor video.
Modul High Speed Video permite inregistrarea de secvente video la rezolutie HD (1.280 x 720 p) la o frecventa de 120 fps (pentru zona cu 60Hz) sau 100 fps (pentru zona cu 50 Hz).

Modurile Time Lapse / Stop Motion Animation sunt, de asemenea, disponibile pentru acest model.
* Max.29 min 59 sec.

4. Senzorul de imagine de 20,4 MPx

Noul model dispune de un senzor MOS de inalta sensibilitate, de 20,4 MP, pentru a realiza imagini de cea mai inalta calitate in clasa sa. Totodata, acesta realizeaza foarte rapid procesarea primara a imaginii si permite inregistrarea de fotografii cu frecventa de 10 cadre / sec (pana la 11 cadre) cu obturatorul mecanic si autofocalizare pe primul cadru, respectiv 5 cadre / sec cand se realizeaza autofocalizarea pe fiecare cadru.

Autofocalizarea este rapida si precisa si utilizeaza tehnologia Light Speed AF.

Modelul FT7 include un obiectiv Lumix cu zoom 4,6x (echivalent 135: 28 - 128 mm), de inalta calitate. Gratie tehnologiei Intelligent Resolution, imaginea poate fi decupata si interpolata electronic realizand un zoom total de pana la 9,1x, cu pastrarea calitatii ridicate a imaginii.

Sistemul optic de stabilizare Power O.I.S. permite compensarea tremuratului mainilor fotografului. 
*Max. 11 imagini.

5. Alte caracteristici:

- Conectivitate Wi-Fi 2,4 GHz (IEEE802.11b/g/n)
Modelul Lumix FT7 include conectivitatea Wi-Fi pentru o experienta fotografica mai flexibila. Dupa conectarea cu un smartphone sau cu o tableta, prin intermediul aplicatiei dedicate Panasonic Image App pentru iOS/Android, fotografiile pot fi realizate, vizualizate si distribuite de la distanta. Datele GPS pot fi adaugate imaginilor dupa fotografiere.

- incarcator priza/USB
Camera poate fi incarcata prin conectarea  incarcatorului la priza de curent sau prin intermediul cablului USB.

-  Control creativ
Lumix FT7 este echipat cu 22 filtre creative: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Monochrome, Dynamic Monochrome, Rough Monochrome, Silky Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Toy Effect, Toy Pop, Bleach Bypass, Miniature Effect, Soft Focus, Fantasy, Star Filter, One Point Color si Sunshine. Filtrele permit interpretarea creativa a imaginilor captate iar pe ecranul LCD se poate observa efectul lor asupra acestora. Unele filtrecreative  pot fi folosite si in inregistrarile video*.

Creative Panorama

Functia Creative Panorama permite inregistrarea de panorame orizontale sau verticale, prin inregistrarea de fotografii consecutive ale caror margini sunt suprapuse in vederea corectei alinieri. Panoramele pot fi inregistrate simultan cu filtrele creative: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Monochrome, Dynamic Monochrome, Rough Monochrome, Silky Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Bleach Bypass, Soft Focus, Fantasy, Star Filter si One Point Color.

Nota: unele filtre nu pot fi folosite in modul video.
Functia lanterna
Se poate activa pentru a ilumina diferite subiecte, chiar si fara pornirea camerei;
Compatibilitate SDXC UHS-I 
Lumix FT7 este compatibil cu cardurile de memorie standard ADXC UHS-I pentru transferul rapid de date, inclusiv cand se inregistreaza videoclipuri la rezolutie 4K.

Performanta subacvatica si anti-praf
Lumix FT7 respecta standardele subacvatice si antipraf IPX8 si IP6X. Urmand instructiunile conform acestor standarde, camera poate functiona in mediul subacvatic de pana la 31 m dar nu mai mult de 60 min.(*1)

Performanta antisoc
Aceasta camera se conformeaza normelor MIL-STD 810F si Metodei 516.5-Shock. Camera nu sufera avarii cand cade liber de la o inaltime de 2 m pe o placa de lemn de 3 cm grosime. in majoritatea cazurilor, camera nu va suferi nici o defectiune daca se va izbi de orice suprafata, daca inaltimea de cadere este mai mica de 2 m.(*2)

Rezistenta mecanica
Lumix FT7 rezista la forte de apasare de 100 kg, fara sa inregistreze daune.(*3)
 
Trecerea cu succes a probelor de mai sus nu garanteaza ca modelul Lumix FT7 nu va suferi distrugeri, defecte in functionare, infiltrari cu apa in orice conditii:

1*. Aceasta inseamna ca modelul Lumix FT7 trebuie folosit subacvatic pana la o anumita adancime si un anumit timp maxim, conform recomandarilor Panasonic.

2*. Protocolul MIL-STD 810F Method 516.5-Shock este o metoda standard de testare in Ministerul Apararii din SUA si care include teste de cadere de la 122 cm in 26 orientari (8 colturi, 12 margini, 6 fete), folosind 5 exemplare de test. Daca un exemplar nu trece testul, se reia cu alte 5 exemplare. Panasonic a modificat aceasta metoda, crescand inaltimea de la 122 la 200 cm iar ca suprafata de aterizare s-a utilizat o placa de lemn groasa de 3cm. Testul a fost considerat promovat, chiar daca ocazional au fost observate mici deformari ale carcasei sau mici pierderi de vopsea sau finisaj.

3*. Conform metodelor de testare specificate de Panasonic

Manevrarea camerei
- protectia la apa nu este garantata daca modelul Lumix FT7 este lovit sau cade de la inaltime. Daca modelul dvs. a suferit un soc mecanic, etanseitatea ei poate fi verificata (contra cost) la un centru service autorizat Panasonic.
- daca Lumix FT7 este stropita cu detergenti, sapun, apa fierbinte, alti aditivi pentru baie, ulei de plaja, alte sustante chimice, trebuie stergeti imediat.
- protectia la imersie este valabila pentru apa dulce si apa marina
- orice defectiuni aparute datorita utilizarii necorespunzatoare nu sunt acoperite de garantie
- interiorul camerei nu este protejat la apa; patrunderea apei in interior determina defectiuni
- accesoriile camerei nu sunt protejate la apa.
- cardul si bateria nu sunt protejate la apa; nu le manevrati cu mainile umede; de asemenea nu inserati un card umed in camera.
- nu lasati camera pentru perioade lungi de timp in frig sever, cum ar fi cabane de schi sau la altitudini ridicate, dar nici la temperaturi peste 40 grade C, cum ar fi in interiorul autoturismelor expuse in plin soare, pe plaja sau in apropierea unui calorifer. Dupa expunerile prelungite la temperaturi inalte, rezistenta la imersiune este, de asemenea, diminuata.

Android si Google Play sunt marci si marci inregistrate ale Google Inc.

iOS este marca si marca inregistrata de Cisco in SUA si in alte state si poate fi folosita doar cu licenta.

Celelalte companii si produse sunt marci inregistrate ale companiilor respective.

Unele accesorii sunt indisponbilie in unele tari.

Utilizarea materialelor inregistrate sau printate si care sunt protejate de copyright pot fi facuta doar in scop personal; utilizarea in alte scopuri este interzisa si incalca drepturile de proprietate ale detinatorului.

Designul si specificatiile camerei pot fi modificate fara notificare prealabila.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial in dezvoltarea de tehnologii electronice diverse si solutii pentru clienti in domeniul electronicelor de consum, aplicatiilor rezidentiale, auto, a solutiilor profesionale si a echipamentelor industriale. Aniversand in 2018 100 de ani la infiintarea sa, compania Panasonic este activa la nivel global, fiind prezenta acum in peste 495 de sucursale si 91 de societati asociate la nivel mondial, inregistrand vanzari nete totale de 61,711 miliarde EUR in anul incheiat la 31 martie 2017. Dedicata in permanenta atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizeaza tehnologiile proprii pentru a crea o viata mai buna si o lume mai buna pentru clientii sai.

Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesati: http://www.panasonic.com/ro

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate