Cautare


04 Iunie 2018
Chip-ul ARM Cortex A76 va va accelera viteza smartphone-ul cu 35%

Producatorul de chip-uri ARM a dezvaluit un nou chip despre care pretinde ca va aduce o imbunatatire a performantei de 35% pe smartphone-ul dvs.

Denumit Cortex A76, CPU-ul este construit pe aceeasi arhitectura v8.2 ca si predecesorul sau, insa dispune de o noua microarhitectura conceputa pentru performante extreme si eficienta energetica. 

Cortex A76 este a doua generatie premim core in combinatia DynamIQ big.LITTLE.

ARM se afla in spatele setului de instructiuni CPU folosit in aproximativ fiecare smartphoen modern, astfel incat cresterea performantei va afecta majoritatea utilizatorilor.

"Pe masura ce smartphone-urile noastre au devenit capabile de mult mai mult decat functiile de baza si text pentru care initial au fost destinate, au devenit din ce in ce mai importate pentru viata noastra, adaugand valoare si permitandu-ne sa indeplinim sarcini la care nu am fi putut visa pe telefonul mobil", a explicat Lionel, ARM senior product manager, pe blog-ul comunitatii ARM.

"Nu ne mai putem astepta sa lucram o zi intreaga fara sa ne confruntam cu probleme serioase ale bateriei in cele din urma, iar acest lucru nu mai este de acceptat pentru un utilizator care este obisnuit sa aiba in permanenta aceasta functionalitate la indemana".

Acesta este motivul pentru care ARM a oferit Cortex A76 o crestere a performantei de 35% fata de generatia actuala.

"Atunci cand adaugi o imbunatatire a eficientei energetice de 40%, poti indeplini mai bine sarcini mai complexe decat oricand inainte", a declarat Belnet.

Noile chip-uri vor putea fi observate in smartphone-uri cel mai devreme in 2019.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate