Cautare


07 Iunie 2018
Sharp achizitioneaza afacerea PC a Toshiba in incercarea de a reintra pe piata

Producatorul de display-uri Sharp intentioneaza sa achizitioneze afacerea PC a Toshiba la suma estimata de 4 miliarde de yeni (27 milioane de lire sterline), o decizie care ar putea ajuta firma sa reintre pe o piata pe care a abandonat-o in urma cu 8 ani.

Potrivit Reuters, Shartp va prelua un pachet de actiuni de 80,1% din unitatea PC a Toshiba si va pastra numele de marca Dynabook PC, iar Toshiba isi va pastra un procent de actiuni de aproximativ 20%. 

Ca pare a acordului, care va fi finalizat in 1 octombrie, Sharp a anuntat ca va emite noi actiuni in valoare de 1,8 miliarde de dolari pentru a cumpara actiuni preferate de la banci, in incercarea de a-si imbunatati rapid situatia financiara. 

Compania, care este in prezent controlata de catre Foxconn, care a achizitionat Sharp in 2016 pentru 3,6 miliarde de dolari, intentioneaza sa revina pe piata PC, utilizand experienta sa in productia LCD, precum si experienta companiei mama.

Sharp a iesit de pe piata PC in 2010, sustinand la acea vreme ca vanzarile "dificile" au determinat compania sa se concentreze asupra dispozitivelor hand-held, inclusiv tablete, e-readere si alte astfel de dispozitive.

Toshiba a avut parte, de asemenea, de o perioada grea pe piata PC. Compania, care a lansat primul laptop din lume in 1985, a livrat 17,7 milioane de PC-uri in perioada sa de apogeu din urma cu 7 ani si a detinut candva cea mai mare cota pe piata laptop-urilor. 

Cu toate acestea, anul trecut compania a vandut doar 1,4 milioane de dispozitive, firme precum Lenovo si HP consumand cota sa de piata. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate