Cautare


02 Iulie 2018
Putere de alimentare si securitate avansata in retea prin noile switch-uri NETGEAR

In cadrul companiilor mici si mijlocii, cum ar fi cele din domeniul ospitalitatii, cel al industriei alimentare, din educatie si comertul cu amanuntul, se constata o crestere accentuata a utilizarii telefoanelor VoIP, a camerelor IP de monitorizare video, a senzorilor de proximitate, precum si adoptarea sistemelor de iluminare inteligenta cu LED si a altor dispozitive IoT. Cresterea densitatii acestor dispozitive trebuie sustinuta in retea de switch-uri capabile sa suporte Power-over-Ethernet (PoE), astfel incat un administrator sa poata adauga aceste echipamente intens consumatoare de energie la retea cu un singur fir pentru alimentare si conectivitate. Cresterea cerintelor de putere pe switch-urile PoE este indusa de echipamente precum punctele de acces wireless 802.11ac Wave 2, precum si de camere de supraveghere HD ”pan-tilt-zoom” cu caracteristici cum ar fi vizualizarea pe timp de noapte si urmarirea in miscare, care necesita putere la standard PoE+ (802.3at).

In sprijinul acestor categorii de clienti, posesori ai unor cerinte de sistem avansate, dar care in acelasi timp sunt foarte atenti la bugetul investit in astfel de echipamente, NETGEAR aduce noi versiuni ale switch-urilor cu 24 de porturi si 48 de porturi dotate cu porturi uplink de fibra optica si Power-over-Ethernet. Patru echipamente Gigabit cu PoE+ si porturi SFP pentru uplink de fibra optica extind cea de-a doua generatie a familiei de switch-uri Smart Managed Pro concepute special pentru retelele convergente in care vocea, stream-urile video, datele si echipamentele IoT sunt sustinute pe o singura platforma de retea, in conditii de securitate maxima. 

Aceste patru noi switch-uri Smart Managed Pro sunt echipate, de asemenea, cu functii de securitate imbunatatite:
• Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) Snooping – prin intermediul caruia se monitorizeaza si se permite numai serverelor DHCP autorizate sa raspunda la cererile DHCP si sa transmita clientilor date de retea. De asemenea, ofera posibilitatea de a controla rata de trafic generata de cererile DHCP pe porturile client, diminuand astfel efectul atacurilor DHCP Denial of Service (DoS) de la un client individual sau un port de acces.
• Dynamic Address Resolution Protocol (ARP) Inspection (DAI) - inspecteaza pachetele ARP in reteaua locala (LAN) si utilizeaza informatiile din baza de date de DHCP snooping pe un switch pentru a valida pachetele ARP si pentru a oferi protectie impotriva actiunilor de spoofing, poisoning sau cache poisoning asupra pachetelor ARP.

Combinatia acestor doua functii formeaza o protectie solida impotriva atacurilor ”man-in-the-middle”, atunci cand ”atacatorii” utilizeaza o adresa IP a unui alt client validat pentru a retransmite sau modifica in secret comunicarea dintre dispozitivele din retea.

Aceste switch-uri Smart Managed Pro puternice si fiabile vor furniza instrumente de retea avansate precum conectivitate Gigabit full-rate pentru o retea eficienta si rapida destinata companiilor devoratoare de latime de banda, precum si setarea prioritatilor de trafic pentru a asigura convergenta optimizata a vocii, a datelor si a fluxurilor video (DiffServ QoS). in acest sens echipamentele permit configurarea intuitiva a streaming-ului media si audio-video prin Internet Protocol (AV-over-IP) cu capabilitati de multicast. AV-over-IP creste semnificativ flexibilitatea prin depasirea limitelor numarului de surse si destinatii, precum si prin depasirea limitelor impuse de distanta.

Noile switch-uri NETGEAR Smart Managed Pro cu 24 de porturi si 48 de porturi suporta implementari dense ale acestor dispozitive PoE+ moderne mari consumatoare de putere. Acestea ofera functii puternice Layer 2 si Lite Layer 3 (rutare statica) pentru IPv4 si IPv6 cu performanta imbunatatita si cu accent pe utilizarea in mediile specifice companiilor mici si mijlocii. Toate sunt echipate cu 4 porturi SFP pentru uplink de fibra optica.

Preturile variaza intre 379,99 USD si 799,99 USD in functie de numarul de porturi si caracteristici. Acum, chiar si organizatiile cu un buget restrans pot implementa cu o mai mare densitate in retea dispozitive PoE+, conectate la un switch eficient din punct de vedere al costurilor, cu o capacitate de putere PoE+ rezonabila de 190 W peste 24 porturi pentru modelul GS728TPv2 (379,99 USD) sau 380W peste 48 de porturi in cazul modelului GS752TPv2 (599,99 USD).

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate