Cautare


27 Septembrie 2018
O tableta a "ucis" un copil intr-un accident rutier din Spania

Moartea unei fetite care a fost lovita de o tableta intr-un accident rutier a ridicat preocupari cu privire la siguranta utilizarii unor astfel de dispozitive in vehicule in miscare.

Fetita in varsta de 3 ani a fost omorata dupa ce masina condusa de catre mama ei s-a ciocnit cu spatele unui autobuz scolar din Spania, in cursul zilei de luni. 

Rapoartele locale indica faptul ca fetita era legata intr-un scaun pentru copii ancorat Isofix, insa imapactul a determina tableta sa ii zboare in fata. 

Organizatiile pentru siguranta rutiera au subliniat ca aceasta tragedie este extrem de neobisnuita. 

Accidentul s-a produs in Vilanova de Arousa, un oras in nord-vestul Spaniei. 

Nu s-a indicat numele copilului, insa s-a raportat ca ar fi vorba despre nepoata unui cunoscut om de afaceri la nivel local. 

Desi cauza mortii nu a fost inca confirmata, politia a declarat ca tableta nesecurizata pare sa fi cauzat fetitei leziuni severe la cap. 

Mama fetitei, in varsta de 26 de ani, precum si un elev care calatoarea in autobuz, au fost tratati pentru leziuni minore. 

"Este un accident tragic, care va transmite un fior fiecarui parinte care permite copilului sau sa foloseasca tableta sau smartphone-ul ca mijloc de divertisment in timpul calatoriilor cu masina", a declarat expertul in siguranta rutiera Pete Williams pentru BBC. 

"Nu am auzit de incidente similare, insa este important sa realizam ca intr-un accident de mare viteza, orice obiect greu care nu este legat in interiorul vehiculului are potentialul de a deveni un proiectil letal".

Tabletele si alte dispozitive electronice sunt frecvent utilizate de catre parinti pentru a-si tine copiii ocupati in timpul calatoriilor cu masina. 

Exista echipamente pentru blocarea dispozitivelor pe spatele scaunului, in fara copilului. Insa acest lucru poate impiedica copiii sa ajunga la ecran, ceea ce face ca experienta sa fie mai mult pasiva. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate