Cautare


Samsung: Pregatiti-va pentru telefoane mai rapide, cu o durata de viata mai mare a bateriei, multumita noilor chip-uri de 7nm
19 Octombrie 2018 Hardware

Samsung: Pregatiti-va pentru telefoane mai rapide, cu o durata de viata mai mare a bateriei, multumita noilor chip-uri de 7nm

Samsung sustine ca inceperea productiei chip-urilor de 7nm folosind litografie ultravioleta extrema inseamna performante mai ridicate.

Noua metoda de fabricare a chip-urilor Samsung este acum in productie si va contribui la asigurarea rapiditatii telefoanelor si gadget-urilor, precum si la cresterea eficientei energetice a acestora. 

Samsung a anuntat startul productiei chip-urilor de 7nm cu procesul Low Power Plus (LPP), folosind litografie ultravioleta extrema (EUV), o tehnica in dezvoltare de zeci de ani, dar care nu a fost folosita in productie pana acum. 

Procesul Samsung 7nm LPP EUV va fi folosit pentru a produce viitoarele chipset-uri mobile Qualcomm Snapdragon 5G, a confirmat companiile la inceputul acestui an, cand Samsung a inceput sa construiasca noua linie EUV de 6 miliarde dolar pentru producerea chip-urilor de 7nm in cadrul fabricii sale din Hwaseong, S3 Fab. 

Samsung sustine ca clientii vor putea sa foloseasca procesul pentru a construi chip-uri pentru 5G, inteligenta artificiala, centre de date hyper-scale, IoT, automotive si retele. 

Un beneficiu major pentru clientii acestui mod de fabricare este ca le va permite sa lanseze noi produse mai rapid, folosind un proces mai ieftin de productie a chip-urilor, potrivit Samsung. 

Tehnologia de fabricatie 7nm, denumita de Samsung 7LPP, permite o crestere de 40% a eficientei zonei, comparativ cu procesul de 10nm, precum si o crestere de 20% a performantei si un consum de energie cu 50% mai redus. 

Samsung se asteapta ca o noua linie EUV sa fie disponibila pana in 2020 pentru clientii care au nevoie sa produca in masa modele de chip din generatia urmatoare. 

Rivalul in materie de chip-uri al Samsung, TSMC (Taiwan Semiconductor Company), deja are tehnologia 7nm, insa utilizeaza o tehnica diferita. A construit chip-ul Apple X12 Bionic 7nm pentru iPhone XS si XS Max. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate