Cautare


09 Septembrie 2019
IFA 2019 PANASONIC DEPASESTE LIMITELE TELEVIZIUNII

La IFA in Berlin, Panasonic a prezentat doua prototipuri extraordinare de televizoare care ilustreaza obiectivul companiei privind depasirea limitelor televiziunii. Un prototip, supranumit “MegaCon” de la Mega Contrast, foloseste straturi duble de cristale lichide LCD pentru nuante de negru profund care rivalizeaza performantele unui TV OLED, furnizand in acelasi timp un grad ridicat de luminozitate. Al doilea prototip este un OLED transparent, rezultat in urma unui proiect conceptual de cercetare desfasurat de Panasonic si Vitra, prin care Panasonic se straduieste sa integreze cat mai bine dispozitivele electronice in spatiile de locuit, ele fiind complet camuflate in fundal atunci cand nu sunt utilizate.

Nume de cod: MegaCon

Prototipul de monitor cu strat dublu de cristale lichide “MegaCon” a fost dezvoltat intern folosind un  modul fabricat de Panasonic si incorporeaza peste jumatate de secol de experienta in televiziune. Acesta foloseste un panou exterior 4K de inalta performanta cu un panou interior   monocrom   pentru   a   modula   retro   luminozitatea   LED   directa, asigurand   acorduri   fine   ale   luminozitatii   la   nivel  de   pixel   si   un   raport   de contrast de 1,000,000:1, o valoare inca neatinsa de ecranele LCD. in materie de luminozitate, acesta poate mentine o luminanta maxima de 1000 nits pe termen nedefinit, acoperind totodata 99% din standardul cromatic DCI P3. Testele   complexe   realizate   in   studiourile  Hollywood   si   in  casele   de   post-productie au demonstrat acuratetea culorii pe monitoarele master. Mai   mult   decat   atat,   spre   deosebire   de   ecranele   LCD  cu   panouri   duble, urmand feedback-ul comunitatii de la Hollywood, acesta dispune de un unghi de vizualizare foarte amplu, fara nicio pierdere a fidelitatii culorii utilizand o tehnologie   Panasonic   unica   pentru   a   elimina   orice   efect   parallax   intre panourile duble.

OLED transparent

Panasonic a expus de asemenea un concept de ecran OLED transparent, care a fost prezentat pentru prima data la editia din acest an a Salone del Mobile, cea mai mare si mai prestigioasa expozitie de mobila si stil. 

Ecranul OLED transparent, care se aseamana cu o vitrina din sticla, este incorporat intr-o rama din lemn care sustine ceea ce pare a fi o foaie de sticla. Astfel se incadreaza in mod natural in orice spatiu modern de locuit. Totusi, in momentul in care este pornit, acesta prinde viata, transformandu-se intr-un ecran OLED. Ecranul   transparent   OLED   este   rezultatul   unui   proiect   conceptual   de cercetare desfasurat de Panasonic si Vitra. 

in cadrul unei serii de ateliere, Vitra a oferit expertiza in domeniul designului de mobilier si al amenajarii spatiului, care s-a combinat apoi cu intentia concentrata a Panasonic de a folosi tehnologii avansate in scopul imbunatatirii vietii. Prin urmare au fost dezvoltate o serie de idei despre modul in care noile tehnologii pot fi utilizate pentru a integra in   mod  discret echipamentele audiovizuale in   spatiile  de locuit. Ecranul OLED transparent este prima idee fructificata in acest proiect. Ecranul OLED transparent se transforma dintr-un obiect pasiv intr-un element activ   si   dinamic,   din   ceva   gandit   pentru   a   fi   element   de   decor   intr-un generator de divertisment.

Creat de designerul scandinav Daniel Rybakken si Panasonic Design Kyoto, ecranul OLED este fabricat din materiale precum lemn, metal si sticla. Componentele electronice sunt incorporate in mod inteligent in rama din lemn, care are totodata si functie de suport. Un element de iluminare, care amplifica vizualizarea si experienta ambientala, este incorporat de asemenea direct si discret in rama. Ambele prototipuri sunt expuse la standul Panasonic de la IFA incepand de azi si pana pe 11 septembrie.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial in dezvoltarea de tehnologii electronice diverse şi soluţii  pentru   clienţi   in   domeniul   electronicelor  de  consum, aplicaţiilor  rezidenţiale,   auto,  a soluţiilor profesionale şi a echipamentelor industriale.  Compania Panasonic care, in 2018, a aniversat 100 de ani la infiinţarea sa, este activa la nivel global, fiind prezenta acum in 582 desucursale şi 87 de societaţi asociate la nivel mondial, inregistrand vanzari nete totale de 62,5 miliarde EUR in anul incheiat la 31 martie 2019. Dedicata in permanenţa atingerii unor noi valori prin inovare la toate nivelurile, compania utilizeaza tehnologiile proprii pentru a crea o viaţa mai buna şi o lume mai buna pentru clienţii sai. Pentru a afla mai multe despre Panasonic, accesati: http://www.panasonic.com/ro

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate