Cautare


13 Martie 2017
Google dezvolta verificarea invizibila de securitate web Captcha

Controalele de securitate website care provoaca oamenii sa dovedeasca ca sunt utilizatori umani sunt susceptibile sa "dispara" in favoarea unui nou sistem dezvoltat de Google.

Controalele Captcha solicita de obicei oamenilor sa completeze un puzzle pe care un computer s-ar chinui sa il rezolve corect.
Acestea sunt concepute pentru a opri accesarea automata si utilizarea website-urilor de catre roboti.

Noul sistem al Google urmareste modul in care o persoana interactioneaza cu un site pentru a dovedi ca este reala, asa incat puzzle-urile nu mai sunt necesare pentru majoritatea oamenilor. 
Controalele Captcha sunt adesea implementate de site-urile de vanzare de bilete pentru concerte, pentru a impiedica oamenii sa instituie roboti automati care sa cumpere cele mai bune bilete. Acestea apar si in cazul in care o persoana incearca sa se conecteze la un site cu parola gresita, pentru a repera incercarile automate. 

Puzzle-urile prezinta provocari care pentru oameni pot parea simple, insa dificile pentru computere, cum ar fi:
- identificarea imaginilor cu caini dintr-o galerie cu imagini de animale
- tastarea numerelor dintr-o fotografie cu un indicator rutier
- ascultarea unor numere citite peste muzica si tiparirea numerelor intr-o casuta.

Puzzle-urile aduc, de asemenea, beneficii unor companii precum Google, prin ajutarea instruirii algoritmilor de inteligenta artificiala. Spre exemplu, daca Google AI nu poate recunoaste numarul unei case intr-o fotofrafie facuta cu o masina Streetview, ar putea adauga fotografia pe sistemul Captcha, pentru a obtine contributia umana. 

Cu toate acestea, utilizatorii pot gasi neplacuta intreruperea de catre puzzle. 

Sistemul Google reCaptcha a simplificat deja procesul solicitand utilizatorilor sa bifeze o caseta de selectare pe site-ul folosit. Aceasta monitorizeaza modul in care fiecare persoana interactioneaza cu site-ul, pentru a separa click-urile umane naturale de roboti. 
Spre exemplu, unui script automat i-ar lua doar o secunda sa completeze un formular pe un website si ar putea sa nu mute mouse-ul pe durata procesului.

Cea mai recenta dezvoltare Google elimina si caseta de selectare si, in schimb, analizeaza modul in care oamenii interactioneaza cu alte elemente de pe un website, cum ar fi butonul "trimite formularul". 
Cu toate acestea, in unele cazuri "suspecte", activitatea va declansa un puzzle. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate