Cautare


Fisiere expuse pe site-ul document-sharing al Microsoft
29 Martie 2017 Internet

Fisiere expuse pe site-ul document-sharing al Microsoft

Documente confidentiale, parole si date de sanatate au fost distribuite din neatentie de catre firmele care utilizeaza serviciul Microsoft Office 365, sustin cercetatorii.

Informatiile sensibile au fost gasite prin intermediul unui motor de cautare disponibil publicului, care face parte din Office 365. 

Cercetatorii din domeniul securitatii au sustinut ca multe firme au considerat, in mod eronat, ca documentele vor fi impartasite cu colegii, iar nu la nivel global. 
Microsoft a declarat ca va lua masuri pentru a modifica serviciul si pentru a elimina datele sensibile. 

Cercetatorul de securitate Kevin Beaumont a descoperit informatiile sensibile dupa ce a folosit motorul de cautare pe Docs.com - un site care face parte din serviciul software online Office 365. 

Multe firme folosesc suita de programe de productivitate Microsoft prin abonarea la Office 365, care le ofera si acces la servicii online, inclusiv Skype, precum si la sistemul de partajare a fisierelor si de stocare. 

Intr-o serie de tweet-uri, Beaumont a dezvaluit unele informatii sensibile pe care le-a descoperit prin intermediul motorului de cautare Docs.com.
"Oamenii in mod clar nu inteleg cum functioneaza serviciul. Acesta este, in mod implicit, accesibil publicului", a scris acesta. 

Alti cercetatori din domeniul securitatii au urmat aceasta descoperire si au dezvaluit lucrari confidentiale de afaceri, inclusiv liste cu parole si coduri de acces, precum si numere de securitate sociala si de asigurare nationala. 

Multi utilizatori s-au plans Microsoft prin intermedul social media, cu privire la documentele expuse public. Gigantul software a reactionat initial prin eliminarea casutei de cautare din pagina principala Docs.com.
Cu toate acestea, expertii in securitate au constatat ca nu au fost eliminate de la vizualizare toate documentele expuse. 
"Fisierele erau inca cuprinse in rezultatele cautarii Google, precum si ale propriului motor de cautare Microsoft, Bing", a scris Zack Whittaker, de la site-ul de stiri ZDNet. 

Mai tarziu, Microsoft a luat masuri pentru blocarea cautarilor Google, pentru a impiedica gasirea informatiilor. 
Cu toate acestea, in 27 martie caseta de cautare a revenit pe pagina de pornire Docs.com.

Microsoft a declarat: "Ca parte a angajamentului nostru de a proteja clientii, luam masuri pentru a-i ajuta pe cei care au publicat din neatentie documente care contin informatii sensibile". 
Compania a adaugat: "Clientii pot revizui si actualiza setarile de securitate prin conectarea la contul lor pe www.docs.com". Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate