Cautare


19 Aprilie 2017
Imagini sexuale cu copii pe WhatsApp au condus la arestari

O retea care aparent folosea WhatsApp pentru a distribui imagini cu exploatare sexuala a copiilor s-a confruntat cu zeci de arestari, potrivit politiei.

Un total de 39 de suspecti au fost retinuti in Europa si America de Sud, ca urmare a unei actiuni a Politiei Nationale din Spania, Europol si Interpol. 

Anchetatorii spanioli au descoperit site-uri dark web care directionau utilizatorii catre grupuri WhatsApp private anul trecut. 
Cercetatorii au efectuat apoi verificari, descoperind ca aceste grupuri au fost folosite pentru a partaja imagini ilegale.

Perchezitiile domiciliare efectuate in timpul arestarilor au condus la confiscarea a "sute de dispozitive continand mai multi terabytes de materiale cu continut de exploatare sexuala", potrivit Europol. 

Politia spaniola a adaugat ca aceste dispozitive contineau peste 360.000 fisiere.

Operatiunea Tantalio a implicat o actiune coordonata in Germania, Spania si Portugalia, precum si a mai multor tari din America de Sud, inclusiv Argentina, Chile si Ecuador. 

Interpol a declarat ca "sute" de imagini si clipuri video descoperite au fost introduse in baza de date internationala continand exploatare sexuala a minorilor (ICSE). 
Aceasta permite anchetatorilor sa compare astfel de materiale si sa faca legaturi intre victime, abuzatori si locatii prin "analizarea continutului digital, vizual si audio". 
Politia face eforturi pentru a identifica victimele copii. 

"Infractorii imping limitele tehnologiei moderne pentru a evita sa fie prinsi de catre agentiile de aplicare a legii", a declarat Rob Wainwright, director al Europol. 
"Acest caz este un exemplu excelent de cooperare intre agentiile de aplicare a legii la nivel mondial", condus de catre Politia Nationala spaniola.

"Trebuie sa continuam sa combinam resursele si competentele noastre pentru a aborda aceasta amenintare la adresa copiilor nostri si pentru a aduce acesti infractori in fata justitiei".

Un purtator de cuvant al WhatsApp, detinuta de catre Facebook, a declarat: "Exploatarea copiilor nu are loc pe WhatsApp. Atunci cand avem cunostinta de existenta acestor conturi, investigam, dezactivam utilizatorii care incalca termenii si conditiile noastre si sprijinim organele de aplicare a legii in urmarirea si condamnarea infractorilor". 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate