Cautare


Companiile sfatuite sa aplice patch-ul Windows pentru a preveni atacurile WannaCry
16 Mai 2017 Internet

Companiile sfatuite sa aplice patch-ul Windows pentru a preveni atacurile WannaCry

Specialistii in securitate indeamna organizatiile sa iti actualizeze sistemele Windows pentru a preveni un posibil al doilea val al atacului ransom fara precedent.

Peste 200.000 de computere din 150 de tari au fost victimele atacului WannaCry care cripteaza datele si solicita plati pentru deblocarea acestora, de la inceputul sau, de pe 12 mai.

Printre organizatiile afectate de atac se afla National Health Service din Marea Britanie, reteaua germana de cai ferate Deutsche Bahn, operatorul spaniol de telecomunicatii Telefonica, gigantul american in logistica FedEx si Ministerul de Interne al Rusiei.

Potrivit Kaspersky Lab, infectii WannaCry au fost detectate, de asemenea, in Australia, India si cateva tari din Africa si America de Sud.  
Directorul Europol, Rob Wainwright a avertizat asupra unui posibil al doilea val de atacuri dupa identificarea unei noi versiuni a malware-ului, care a fost modificata pentru a fi imuna la un fix temporar elaborat de volutari la sfarsitul zilei de vineri, pentru a incetini respandirea ransomware-ului.

Un cercetator britanic in securitate cunoscut ca "MalwareTech" s-a aflat printre cei care au ajutat la limitarea primului val de atacuri, prin cumpararea domeniului utilizat de serverul de comanda si control pentru malware. 
Ransomware-ul cunoscut ca WCry, WannaCry, Wanna Decryptor si WanaCryptOr, exploateaza o vulnerabilitate din Microsoft Windows identificata de US National Security Agency (NSA), care a fost apoi furata de grupul de hackeri Shadow Brokers si publicata online.

Microsoft a lansat un update de securitate cu o luna inainte ca exploatarea sa fie dezvaluita, insa cel putin 1.3 milioane de sisteme Windows nu au fost inca actualizate cu update-ul MS17-010 si, astfel, sunt inca vulnerabile.
In prima zi a atacului, Microsoft a lansat un update patch pentru sistemele mai vechi. Patch-uri sunt acum disponibile pentru  Windows Server 2003 SP2 x64, Windows Server 2003 SP2 x86, Windows XP SP2 x64, Windows XP SP3 x86, Windows XP Embedded SP3 x86, Windows 8 x86, si Windows 8 x64.

Sursa: www.computerweekly.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate