Cautare


18 Mai 2017
WannaCry: Ransomware-ul care ataca utilizatorii privati si companiile din intreaga lume

Expertii in domeniul securitatii datelor de la G DATA publica analize actualizate in mod constant si ofera recomandari celor afectati cu privire la ce trebuie sa faca.

Programul ransomware WannaCry a lovit companii din intreaga lume - au fost afectate chiar si infrastructuri critice precum spitale sau furnizori de energie. Deutsche Bahn a fost, de asemenea, una dintre victimele importante ale atacurilor cibernetice. Mecanismul de infectare din WannaCry implica un exploit care a fost descoperit de serviciul secret al SUA, NSA. Troianul de extorcare ajunge pe calculatoare printr-o bresa de securitate din sistemul de operare Windows. Microsoft a inchis, de fapt, vulnerabilitatea cu o actualizare in martie 2017. Managerii IT si persoanele fizice trebuie sa reactioneze imediat si sa instaleze actualizarile de securitate cat mai urgent posibil. Utilizatorii G DATA sunt protejati impotriva WannaCry.
“Valul de infectii care a izbucnit vineri a lovit utilizatori casnici, companii, institutii publice si furnizori de utilitati ", explica Tim Berghoff, G DATA Security Evangelist. "Cand a fost publicat documentul WikiLeaks, ne-am exprimat ingrijorarea ca aceste informatii vor fi folosite de infractorii cibernetici pentru atacuri, in cazul in care vor avea acces la el. Succesul lui WannaCry a eclipsat deja efectele produse de programele ransomware Locky si CryptoLocker.”
Infractorii folosesc instrumentele NSA
Incidentul confirma unele temeri care au aparut ca urmare a dezvaluirilor WikiLeaks. E evident ca infractorii au reusit sa foloseasca un instrument din arsenalul serviciului secret in scopuri infractionale. Un exploit numit "Eternalblue" face parte dintr-o colectie de fisiere din surse NSA care a fost facuta publica in aprilie de grupul de hackeri "Shadow Brokers". Cum si alte instrumente au facut parte din acea scurgere de informatii, scenariul se poate repeta, iar alte instrumente ale serviciului secret ar putea fi folosite de catre infractorii cibernetici pentru a initia alte atacuri.
Instalati urgent actualizarile de securitate
Incidentele dramatice de zilele trecute arata ce consecinte pot aparea daca actualizarile nu sunt instalate in timp util. Bresa de securitate exploatata in atac a fost inchisa de Microsoft in martie - chiar si asa, WannaCry a fost un succes pentru atacatori. Organizatiile guvernamentale, companiile si persoanele fizice ar trebui sa se gandeasca foarte repede la modul in care pot inchide bresele de securitate respective. Managerii IT din companii ar trebui sa verifice utilizarea gestionarii patch-urilor pentru a permite actualizarea rapida pentru fiecare computer din retea.
Analiza atacurilor, actualizata in permanenta de expertii G DATA Security poate fi gasita pe G DATA Security Blog https://blog.gdatasoftware.com/2017/05/29751-wannacry-ransomware-campaign  

Despre G DATA Software AG
Securitatea IT a fost inventata in Germania: G DATA Software AG este pionier in industria de antivirusi. Au trecut mai bine de 30 de ani de cand compania, fondata in Bochum in 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virusilor. In momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT din lume.  
Rezultatele testelor demonstreaza ca securitatea IT “Made in Germany” ofera utilizatorilor de Internet cea mai buna protectie posibila. Stiftung Warentest a testat produsele de securitate pe Internet inca din 2005. In toate cele 9 teste desfasurate intre 2005 si 2016, G DATA a dovedit cea mai buna detectie. In testele comparative efectuate de AV-Test, solutiile G DATA au demonstrat, cu regularitate, cele mai bune rezultate in detectia programelor malware. La nivel international, G DATA Internet Security a fost, de asemenea, premiata drept cea mai buna suita de securitate de catre publicatiile independente – in tari precum, Australia, Austria, Belgia, Franta, Italia, Olanda, Spania si Statele Unite.  
Gama de produse include solutii de securitate pentru utilizatori casnici si companii mici, medii si mari. Solutiile de securitate G DATA sunt disponibile in peste 90 de tari din intreaga lume.

G DATA este solution partner  Microsoft Cloud in Germany, iar odata cu inceperea proiectului, G DATA va fi singurul dintre furnizorii de solutii antivirus, ce va fi reprezentat de o solutie, Managed Endpoint Security, adaptata in mod special pe arhitectura Azure.

Mai multe informatii despre companie si solutiile G DATA sunt disponibile pe www.gdatasoftware.com 


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate