Cautare


Twitter detecteaza revoltele mai repede decat politia, arata un studiu
29 Iunie 2017 Internet

Twitter detecteaza revoltele mai repede decat politia, arata un studiu

Serviciul social media poate identifica o infractiune cu peste o ora mai rapid decat politia, prin intermediul rapoartelor, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Cardiff.

Social media ar putea ajuta politia sa mentina pacea si ordinea.

Twitter poate identifica revoltele si alte activitati violente cu cateva minute sau chiar cu o ora inainte ca politia sa fie anuntata, potrivit unui studiu publicat marti de catre Universitatea  Cardiff.

Cercetatorii de la Cardiff au analizat 1,6 milioane de tweeturi relevante pentru revoltele din Londra din 2011. In orasul Enfield, politia a primit rapoarte privind tulburarile cu o ora si 23 de minute dupa ce sistemele computer au primit aceleasi informatii de pe Twitter, potrivit studiului. 

"Prin aceasta cercetare aratam ca mediile sociale online devin locul de plecare pentru raportarea observatiilor privind evenimentele de zi cu zi - inclusiv tulburari sociale si activitate criminala terestra", a declarat co-autorul studiului, Pete Burnap. 

Acesta a adaugat ca, desi studiul demonstreaza ca noile tehnologii pot fi folosite pentru a sustine "metodele folosite de catre politie", social media nu va inlocui niciodata resursele traditionale. 

Agentiile de aplicare a legii au apelat tot mai mult la social media in eforturile de combatere a criminalitatii. In 2013, spre exemplu, politia s-a indreptat spre social media si a cerut publicului sa prezinte informatii cu privire la bombele plasate la Maratonul din Boston, pentru a ajuta la investigatii. In luna mai a acestui an, Biroul de Imigrari din Thailanda a primit un pont de la aplicatia de mesagerie Line, care a condus la arestarea a doi cetateni vietnamezi suspectati de depasirea vizei. Saptamana trecuta, in New Hampshire, un video postat pe Facebook de catre politie a atras "zeci de ponturi" care au ajutat la identificarea unui suspect. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate