Cautare


17 Iulie 2017
Google si Facebook, presate sa decripteze printr-o noua lege australiana

Guvernul australian implementeaza legi care vor presa gigantii din domeniul tehnologiei precum Facebook si Google sa decripteze mesajele pentru anchete teroriste si penale, a anuntat vineri premierul Malcolm Turnbull, informeaza ABC.

Anchetatorii vor putea cere asistenta de la Apple, Facebook, Google si altii in cazuri privind terorismul, pedofilia si traficul de droguri. 

"Avem o adevarata problema prin faptul ca noile organe de aplicare a legii nu reusesc sa afle ce urmaresc teroristii, traficantii de droguri si pedofilii, deoarece exista niveluri foarte ridicate de criptare", a declarat Turnbull. 

"In cazul in care putem forta acest lucru, o vom face", a adaugat acesta, "insa vom avea nevoie de cooperare din partea companiilor de tehnologie".

Acest lucru poate fi mai usor de zis decat de facut. Apple a trecut in 2016 printr-un impas cu FBI, care i-a solicitat sa deblocheze iPhone-ul unui tragator din San Bernardino. Facebook a declarat ca "slabirea sistemelor criptate pentru politie ar insemna slabirea acestora pentru toata lumea". 

Intre timp, un purtator de cuvant al Google a declarat ca firma "a sustinut intotdeauna munca agentiilor de aplicare a legii si a serviciilor de informatii prin furnizarea prompta a datelor ca raspuns la procesele legale valide si la cererile de dezvaluire in situatii de urgenta". 

Noile legi vor fi introduse in noiembrie, a raportat AP. 

Facebook a fost contactat pentru comentarii, insa nu a raspuns imediat. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate