Cautare


YouTube redirectioneaza cautarile pentru clipuri video IS
24 Iulie 2017 Internet

YouTube redirectioneaza cautarile pentru clipuri video IS

YouTube a declarat ca va redirectiona persoanele care cauta "propaganda extremista violenta" si le va oferi clipuri video care denunta terorismul

Persoanelor care cauta anumiti termeni care se refera la grupul asa numit "Statul Islamic" li se vor oferi playlist-uri care denunta aceste practici. 

YouTube a declarat ca doreste sa contribuire la prevenirea radicalizarii oamenilor. 
Compania a sustinut, pentru BBC, ca incarcarea propagandei IS este deja impotriva termenilor si conditiilor sale. 

Intr-un blog post, gigantul video-streaming a declarat ca implementeaza idei de la Redirect Method, o campanie care incearca sa orienteze audienta IS spre video-uri care dezvaluie tacticile de recrutare ale grupului. 

In loc sa produca noi materiale, playlist-urile contin clipuri video deja incarcate pe YouTube, care prezinta un punct de vedere opus, cum ar fi:
- marturii din partea unor persoane care au parasit IS si care descriu cum era viata din grup;
- un film cu o doamna in varsta care se confrunta cu doi luptatori IS si le spune "sa se intoarca la calea lui Dumnezeu";
- discursuri ale imamilor care denunta violenta si extremismul;
- imagini din interiorul zonelor controlate de IS, care expun realitatea vietii de acolo.

Redirect Method sustine ca videoclipurile preexistente, mai degraba decat continutul special comandat, sunt mai eficiente, deoarece sunt considerate mai de incredere. 

YouTube a declarat pentru BBC ca va incepe sa redirectioneze utilizatorii care cauta anumiti termeni in limba engleza, insa mai tarziu va adauga si alte limbi, inclusiv araba. 
Algoritmii vor ajuta sa se determine daca alte cuvinte cheie trebuie incluse in schema, iar compania va monitoriza daca utilizatorii se angajeaza in liste de redare curatate. 

Desi orice persoana care cauta propaganda terorista va fi redirectionata, inclusiv academicieni si jurnalisti, YouTube a declarat ca un astfel de continut este deja impotriva termenilor si conditiilor sale si ca este eliminat atunci cand este descoperit. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate