Cautare


14 Septembrie 2017
Rusia ar fi folosit Facebook pentru a organiza mitinguri in SUA

Protestele politice au fost organizate folosind instrumentul de management Facebook Events, potrivit The Daily Beast.

Operatorii rusi au folosit Facebook Events pentru a organiza de la distanta proteste politice in SUA, inclusiv un miting anti-imigratie in din 2016 in Idaho, potrivit The Daily Beast. 

Gigantul social media a declarat ca "a inchis cateva evenimente promovate ca parte a retragerii descrise saptamana trecuta", a raportat The Daily Beast luni. Site-ul de stiri a declarat ca aceasta confirmare marcheaza prima data cand compania a recunoscut public existenta unor astfel de eveniment organizate prin folosirea instrumentului site-ului de gestionare a evenimentului si invitare.

In urma cu mai putin de o saptamana, Facebook a dezvaluit ca a vandut anunturi in valoare de 100.000 dolari pentru conturi neoficiale, probabil legate de Rusia, in timpul alegerilor prezidentiale din SUA. Coroborat cu aceasta dezvaluire, cel mai recent incident subliniaza ca Facebook poate fi utilizat pentru a influenta nu doar opinia, ci si comportamentul. 

A existat de asemenea o schimbare radicala fata de comentariile lui Mark Zuckerberg de la cateva zile dupa alegeri, cand acesta a sustinut ca este "o idee nebuneasca" aceea ca Facebook a influentat alegerile. 

Desi multe dintre evenimente au fost deja sterse de pe Facebook, unele ramasite exista inca in cache-urile motoarelor de cautare. Un astfel de eveniment a fost organizat in august 2016 in Twin Falls, Idaho, un oras rural care a primit refugiati timp de decenii. 

Evenimentul a fost gazduit de un grup numit "SecuredBoarders", o comunicate anti-imigratie identificata ca un grup din Rusia. Pagina de Facebook avea 133.000 de adepti cand Facebook a inchis-o luna trecuta, a raportat The Daily Beast. 

Nu se cunoaste cate astfel de evenimente au fost create folosind Facebook Events. 

Facebook nu a raspuns imediat solicitarii de a comenta subiectul. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate