Cautare


UE preseaza retelele sociale sa elimine continutul ilegal
15 Septembrie 2017 Internet

UE preseaza retelele sociale sa elimine continutul ilegal

Google, Facebook si Twitter au un set nou de linii directoare carora sa se conformeze


Google, Facebook, Twitter si alte mari companii internet se confrunta cu posibilitatea ca legislatia UE sa le ceara sa devina mai proactive in inlaturarea continutului ilegal si extremist. 

Un astfel de continut continua sa infloreasca pe internet, in ciuda multelor incercari de represiune. Executivul UE, Comisia Europeana, a elaborat noi orientari care detaliaza modul in care companiile trebuie sa procedeze, a raportat miercuri Reuters. 

"Companiile trebuie sa fie proactive in ceea ce priveste eliminarea continutului ilegale, sa puna in aplicare proceduri eficiente de notificare si de actiune si sa stabileasca interfete bine functionale cu terte parti, precum si sa acorde o atentie deosebita notificarilor din partea autoritatilor nationale de aplicare a legii", arata liniile directoare, potrivit Reuters. 

Deja in acest an companiile social media au semnat un cod de conduita, potrivit caruia trebuie sa depuna toate eforturile pentru a elimina continutul ilegal de pe platformele lor in decurs de 24 de ore. Pe langa adoptarea propunerilor UE pentru combaterea discursului de ura si a altui continut problematic, companiile trebuie sa faca propriile eforturi pentru a gestiona problema. 

In iunie, UE a recunoscut efortul depus de companiile social media si in special de catre Facebook, pentru a incerca sa reduca continutul online ilegal. Insa Uniunea nu renunta la presiuni asupra companiilor, dupa cum arata aceste linii directoare, care urmeaza sa fie publicate la sfarsitul lunii septembrie. 

Daca pana in primavara lui 2018 UE nu este multumita de progresul facut de companiile social media, urmatorul pas va fi ca Uniunea sa adopte legi care sa oblige companiile sa elimine continutul sau sa faca fata unor sanctiuni in caz contrar. Chiar daca s-ar adopta, astfel de legi ar putea fi greu de aplicat, datorita legislatiei existente, care protejeaza companiile online privind raspunderea pentru ceea ce au postat utilizatorii pe platformele lor. 

Intre timp, UE propune metode pentru accelerarea eliminarii continutului ilegal, inclusiv combinarea unei tehnologii de detectare automata mai buna, cu ajutorul unor dispozitive de incredere, ale caror plangeri ar putea fi prioritizate de catre moderatori. 

Facebook a refuzat sa comenteze continutul ghidurilor. Google si Twitter nu au raspuns solicitarii de comentarii. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate