Cautare


29 Septembrie 2017
O defectiune Internet Explorer expune obiceiurile de cautare ale utilizatorilor

Cea mai recenta versiune a browserului Internet Explorer (IE) poarta un bug serios care lasa sa se scurga orice tipariti in bara de adrese.

Bug-ul, dezvaluit de cercetatorul de securitate Manuel Caballero la inceputul saptamanii, permite site-ului pe care utilizatorul il acceseaza sa vizualizeze orice text pe care utilizatorul il tasteaza in bara de adrese a browserului, acest text putand fi citit imediat ce se apasa tasta enter. 

"Atunci cand un script este executat in interiorul unui tag obiect-HTML, obiectul de locatie va deveni confuz si va returna textul scris in bara de adrese, asa incat orice tasteaza utilizatorul va putea fi accesat de catre un atacator". 

Asa cum s-a mentionat de catre Ars Technica, pe langa adresele web, aceasta defectiune ar putea expune si interogarile de cautare, deoarece IE permite tastarea lor in bara de adrese si apoi redirectionarea catre Bing sau alte servicii de cautare. 

Caballero a declarat ca Microsoft incearca probabil sa scoata utilizatorii de pe Internet Explorer si sa ii indrepte catre Edge, motiv pentru care il face pe acesta din urma sa fie mult mai sigur. 

Cu toate acestea, Internet Explorer ramane cea mai populara versiune a browserului Microsoft, cu 17% din piata globala, comparativ cu 6 procente detinute de Edge. 

Microsoft a recunoscut bug-ul si a declarat ca va fi lansata o solutie probabil in cadrul urmatorului Patch Tuesday.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate