Cautare


02 Octombrie 2017
Internetul nu este pregatit pentru o actualizare vitala de securitate

Planul de actualizare a securitatii in jurul unor carti de adrese de baza internet a fost intarziat.

Organul administrativ Icann si-a amanat planurile dupa ce s-a aflat ca unii furnizori de servicii internet, precum si firme mari, nu erau pregatiti sa faca schimbarea. 
S-a temut ca zeci de milioane de persoane isi vor pierde accesul la internet daca schimbarea s-ar produce, asa cum se preconiza, la data de 11 octombrie. 

Icann a declarat ca lucreaza cu furnizorii de servicii internet pentru a actualiza software-ul si a se asigura ca toata lumea este pregatita pentru aceasta schimbare anul viitor. 

"Ar fi iresponsabil sa continuam cu aceasta lansare dupa ce am identificat noile probleme care i-ar putea afecta negativ succesul si care i-ar putea afecta pe utilizatorii finali", a declara Goran Marby, director Icann. 

Inca de la inceputul lui 2017, Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) se pregateste sa actualizeze cheile criptografice pentru a se asigura ca informatiile despre numele de domenii web pot fi de incredere. 

Sistemul de nume de domenii pe care Icann il supravegheaza poate fi considerat ca fiind cartile de adrese ale retelei si ajuta la transformarea numelor scrise ale site-urilor pe care oamenii le folosesc in echivalentele numerice pe care computerele le prefera. 

Multe organizatii au trecut la o versiune securizata a DNS, cunoscuta ca DNS SEC, deoarece le ajuta sa evite multe atacuri pe care hotii cibernetici le folosesc pentru a deturna traficul pe site-uri populare. Aproximativ 750 de milioane de oameni navigheaza pe web folosind informatiile oferite de serverele DNS SEC. 

Icann distribuie noi chei DNS SEC utilizatorilor de luni de zile. A intentionat ca toata lumea sa inceapa sa foloseasca noile chei in 11 octombrie.
Insa o ancheta efectuata de organismul de administrare internet a constatat ca multe organizatii ruleaza pe versiuni ale DNS SEC care nu au fost actualizate corespunzator sau nu sunt gata sa foloseasca noile chei. Icann a declarat ca nu se cunoaste de ce unele versiuni ale DNS SEC nu au fost actualizate asa cum trebuia. 

Nu a fost stabilita o data exacta cand vor fi folosite noile chei, insa Icann a declarat ca se asteapta ca procesul sa se finalizeze pana la sfarsitul lunii martie 2018.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate