Cautare


23 Octombrie 2017
Project Loon aduce acces limitat la internet in Puerto Rico

Alphabet, compania mama a Google, spera ca baloanele sale internet care zboara la inalta inaltime vor ajuta oamenii din Puerto Rico, la aproximativ o luna dupa lovitura uraganului Maria.

Vineri, gigantul in materie de cautare a anuntat ca unele baloane din programul sau Project Loon au ajuns deasupra Puerto Rico, in efortul de a oferi oamenilor acces limitat la internet. Acest lucru va permite activitati de baza cum ar fi trimiterea de mesaje text sau accesarea de informatii online pentru unii oameni care au telefoane compatibile LTE. 

Pentru a lansa baloanele, Alphabet a incheiat un parteneriat cu AT&T. De asemenea, Alphabet a colaborat cu guvernul din Puerto Rico, cu Comisia Federala de Comunicatii a SUA, cu Administratia Federala a Aviatiei si cu Agentia Federala de Gestionare a Urgentelor. 

Loon a fost dezvoltat la X, denumit aanterior Google X. Laboratorul este responsabil pentru cel mai indraznet proiect al companiei, inclusiv pentru pentru masinile self-driving si lentilele de contact inteligente, cu cititor al indicilor de glucoza pentru bolnavii de diabet. Ideea din spatele Loon, inceputa in 2013, este de a purta baloane in stratosfera deasupra zonelor rurale si de a transmite semnale wireless acelor populatii. 

Aceasta este a doua oara cand Loon a fost testat in efortul de atenuare a efectelor dezastrelor. Anul trecut, Alphabet a trimis baloane in zonele inundate din Peru. Luna trecuta, FCC a aprobat cererea Loon pentru a oferi servicii celulare de urgenta in Puerto Rico. 

Vineri, Alphabet a subliniat ca Loon este inca nou si imprevizibil. 
"Project Loon este o tehnologie experimentala si nu suntem siguri de cat de bine va functiona", a scris intr-un blog post Alistair Westgarth, seful Project Loon. "Speram insa sa ajute oamenii sa obtina informatiile de care au nevoie si sa comunice pentru a trece prin aceasta perioada dificila". 

Una dintre provocarile Loon este de a se familiariza cu vanturile din regiune, a scris Westgarth.
Alphabet a declarat ca va pastra baloanele deasupra insulei "atat timp cat vor fi utile si cat vom putea face acest lucru". 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate