Cautare


24 Octombrie 2017
Google sustine ca HTTPS securizeaza acum 64% din totalul traficului Chrome pe dispozitivele Android

Google a declarat ca introducerea HTTPS pe browserul sau web Chrome in ultimul an a securizat 64% din traficul internet pe dispozitivele Android.

Aceasta, potrivit Raportului Google Transparency, este in crestere cu 22 procente fata de anul trecut, cand HTTPS proteja 42% din traficul Chrome. 

"A trecut doar un an, insa utilizarea HTTPS a facut deja progrese incredibile", a scris gigantul in tehnologie intr-un blog post. 
"HTTPS este mai usor si mai ieftin decat inainte si permite atat cea mai buna performanta pe care o ofera web-ul, cat si noi caracteristici puternice, prea sensibile pentru HTTP".

Raportul firmei arata, de asemenea, ca peste 75% din traficul Chrome pe ChromeOS si Mac este acum protejat multumita HTTPS, in crestere fata de 60% pe Mac si 67% pe Chrome OS anul trecut. 

Mai impresionant, Google sustine ca 71 din cele mai importante 100 de site-uri de pe web  folosesc HTTPS implicit, in crestere fata  de 37 site-uri in urma cu un an. 

"Suntem incantati sa vedem cresterea utilizarii HTTPS in intreaga lume", a adaugat Google. "Am vazut recent cresterea utilizarii HTTPS in Japonia. Mari site-uri, precum Rakuten, Cookpad, Ameblo si Yahoo Japonia au facut progrese majore catre HTTPS in 2017. Din acest motiv, cresterea HTTPS in Japonia a fost de la 31% la 55% in ultimul an, masurata prin intermediul Chrome pe Windows". 

Google a declarat ca aceeasi tendinta ascendenta a fost remarcata si in alte regiuni, cum ar fi Brazilia, unde HTTPS a crescut de la 50 procente la 66 procente. In SUA s-a inregistrat o crestere de la 59% la 73%. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate