Cautare


27 Octombrie 2017
WhatsApp si Facebook se confrunta cu verificari din partea UE in ceea ce priveste protectia datelor

WhatsApp si Facebook vor fi examinate de o echipa de lucru in materie de protectie a datelor, dupa ce au fost acuzate de "nerespectarea" legislatiei europene.

Autoritatile au luat de planul aplicatiei de mesagerie de a impartasi datele utilizatorilor cu compania mama Facebook. 

Un grup de observatori si autoritati de reglementare din statele membre ale UE, cunoscut sub denumirea de Article 29 Data Protection Working Party, a declarat ca WhatsApp nu a rezolvat problemele ridicate. 

WhatsApp si Facebook nu au raspuns inca solicitarii BBC de a comenta. 

Facebook a cumparat aplicatia de mesagerie in 2014 si a promis sa o pastreze independenta de reteaua sa sociala. 
Cu toate acestea, in august 2016 a anuntat planurile de a impartasi datele utilizatorilor cu compania mama, pentru a oferi "sugestii de prietenie" si "anunturi mai relevante".
La acea vreme, decizia a fost criticata de Comisarul britanic pentru informatii Elizabeth Denham, care a declarat ca nu crede ca firma a obtinut consimtamantul valabil al utilizatorilor. 

In cea mai recenta scrisoare catre directorul executiv WhatsApp Jan Koum, grupul de lucru a scris ca "informatiile prezentate utilizatorilor au fost deficitare ca mijloc de informare in privinta obtinerii consimtamantului lor". 

Atat Facebook, cat si WhatsApp, au fost invitate sa se intalneasca cu grupul de lucru, care va fi condus de comisarul britanic pentru informatii. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate