Cautare


O inselatorie Windows Movie Maker, in prim plan in rezultatele cautarii Google.
10 Noiembrie 2017 Internet

O inselatorie Windows Movie Maker, in prim plan in rezultatele cautarii Google.

Windows Movie Maker nu mai exista din luna ianuarie, insa a aparut un impostor.

Daca doriti sa descarcati editorul video amator pe care Microsoft l-a oferit timp de ani de zile, nu il veti gasi oferit de catre companie. 
Insa unul dintre principalele rezultate de cautare pe Google pentru "Windows Movie Maker" conduce la o versiune falsa a editorului video, care are drept scop acela de a va fura banii. 

Primul rezultat in cautarile Google este o proprietate valoroasa, conducand adesea la o platforma globala in care un site web are potentialul de a obtine milioane de accesari datorita modului in care este clasificat de algoritmii de cautare. Google a fost criticat pentru aceea ca a promovat stiri false in falsuri in rezultatele cautarii, un neajuns pe care firma a promis sa il remedieze.

Microsoft si Google nu au fost imediat disponibile pentru comentarii.

Software-ul fals vine de pe site-ul windows-movie-maker.org. Acesta se situeaza deasupra unui link de pe site-ul Microsoft, care este, la randul sau, fals. Desi este listat pe site-ul Microsoft, este de fapt o aplciatie off-brand denumita "Movie Maker", despre care recenzorii au spus ca a fost umpluta cu anunturi spam.

Victimele care au descarcat falsa aplicatie Windows Movie Maker primesc editorul video al Microsoft, insa sunt blocate functii precum salvarea fisierelor, cu exceptia cazului in care se plateste pentru "versiunea completa". "Upgrade-ul" costa 29.95 dolari, in ciuda faptului ca Windows Movie Maker era gratuit in perioada sa de disponibilitate. 

Inselatoria este atat de raspandita incat ESET, o companie antivirus, a declarat ca este a treia cea mai detectata amenintare la nivel global incepand cu ziua de duminica. Aceasta predomina in Filipine, Danemarca, Finlanda si Israel, unde ESET a declarat ca este cel mai popular virus pe care l-a blocat. Majoritatea cautarilor pentru "Windows Movie Maker" pe Google provin din Filipine, potrivit Google Trends.

Cercetatorii de la ESET au declarat ca au notificat Microsoft si Google despre inselatorie. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.



Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate