Cautare


29 Noiembrie 2017
Facebook utilizeaza inteligenta artificiala pentru a scana postarile utilizatorilor pentru identificarea gandurilor de sinucidere

Software-ul se angajeaza in detectarea proactiva si ar putea alerta autoritatile in legatura cu problemele inainte ca utilizatorii sa le raporteze.

Daca treceti printr-o perioada dificila, Facebook doreste sa va ajute.
Software-ul sau de inteligenta artificiala poate acum sa utilizeze recunoasterea modelelor pentru a scana postarile Facebook si live-urile video in vederea identificarii gandurilor sinucigase.

Odata ce tehnologia a identificat o postare problema prin ceea ce compania numeste detectare proactiva, alerteaza o echipa de moderatori umani specializati in gestionarea suicidului si auto-ranirii. Acesti specialisti pot trimite resurse de sanatate mintala utilizatorului expus riscului sau prietenilor acestuia si pot alerta autoritatile daca este necesar. Programul ar putea identifica postarile problematice inainte ca utilizatorii sa le raporteze, accelerand procesul de alertare. Ajutorul ar putea fi trimis oamenilor in timp real. 

"Cu toata teama ca privire la cat de daunatoare ar putea fi inteligenta artificiala in viitor", a declarat luni CEO Facebook, Mark Zuckerberg, "este bine sa ne amintim ca inteligenta artificiala poate salva vietile oamenilor". 

Facebook a testat tehnologia timp de 9 luni in SUA. Va extinde accesul la inteligenta artificiala in restul lumii, cu exceptia Uniunii Europene, din cauza legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, care restrictioneaza toate formele de profilare. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate