Cautare


12 Decembrie 2017
Barbatii folosesc cuvantul "parola" drept parola mult mai mult decat femeile

Un nou studiu arata ca obiceiurile in privinta parolelor par sa nu fi devenit mai sigure, in ciuda hack-urilor recente.

Sondajele arata in mod regulat ca obiceiurile in privinta parolelor pot fi teribile. Cea mai comuna parola din 2016, "123456" inca domneste, desi nici "123456789" nu se afla cu mult in urma.

Care ar putea fi cele mai proaste obiceiuri din punct de vedere al parolelor? Un nou studiu al firmei de consultanta in domeniul tehnologiei EPC Group ofera detalii. 

Peste 37 de procente dintre cele 600 de persoane intervievate luna trecuta au recunoscut ca isi schimba parola doar atunci cand li se solicita de catre un site. 

11 procente dintre cei chestionati au raspuns ca folosesc aceeasi parola (sau o variatie a acesteia) de cel putin 7 ani. 

Barbatii, spre exemplu, sunt de 2,8 ori mai susceptibili sa foloseasca cuvantul "parola" drept parola. In ceea ce priveste femeile, posibilitatea de a folosi numele iubitului in parola este de 1,3 ori mai mare.

22% dintre respondenti au recunoscut ca folosesc aceeasi parola pentru fiecare site pe care se conecteaza. 44% au recunoscut ca folosesc frecvent aceeaswi parola si 14% au indicat ca isi creeaza o parola diferita pentru fiecare site.

Sursa: www.cnet.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate