Cautare


19 Decembrie 2017
Facebook: Postati mai mult pentru a va simti mai bine

Facebook s-a aparat impotriva sustinerilor ca folosirea site-ului poate afecta starea de bine si sanatatea mintala.

Intr-un blog post, compania a declarat ca, desi exista dovezi ca ar putea fi afectata negativ starea de spirit, modul in care folosirea Facebook afecteaza oamenii este determinat de modul in care site-ul este folosit. 

Dezavantajele Facebook ar putea fi combatute prin utilizarea mai eficienta a site-ului si prin interactiunea pozitiva, a declarat compania.
Un expert social media a declarat ca modul in care Facebook a fost construit il face greu de utilizat in moduri mai bune. 

Intrebarile privind impactul Facebook s-au evidentiat saptamana trecuta, in urma comentariilor lui Sean Parker, prim presedinte al Facebook, si Chamath Palihapitiya, fost director executiv al companiei.
Parker a declarat ca site-ul a creat "bucle de feedback" care au asigurat intoarcerea oamenilor pe site.
Palihapitiya a declarat ca reteaua sociala "dezbina societatea" si exploateaza psihologia umana pentru a-si mentine pozitia asupra utilizatorilor sai. 

Ca raspuns, Facebook a declarat ca a schimbat multe in cei 6 ani de la parasirea companiei de catre  Palihapitiya si ca nu mai este interesata doar de extinderea bazei sale de utilizatori.

In cel mai recent blog post, directorul de cercetare Facebook, David Ginsberg, a declarat ca a existat o dezbatere interna continua in cadrul companiei cu privire la faptul daca timpul petrecut pe social media este bun pentru oameni.
Ginsberg a declarat ca au existat "studii convingatoare" care au asociat cresterea depresiei in randul adolescentilor cu cresterea consumului de social media si care au analizat modpul in care tehnologia a schimbat relatiile umane.

Insa impotriva acestor dezavantaje exista beneficiii care arata ca utilizare social media poate imbunatati starea de spirit a oamenilor si poate ajuta la mentinerea legaturilor sociale care au influentat direct starea de bine. 
Ceea ce face diferenta este, conform sustinerilor lui Ginsberg, modul in care oamenii folosesc Facebook. 

"Interactionarea cu oameni de care ne pasa poate fi benefica, in timp ce simpla urmarire de pe margine a celorlalti ne poate face sa ne simtim mai rau", a scris Ginsberg. 
A fi mai activi pe Facebook si a ne angaja proactiv cu alte persoane este mai bine decat a consuma pasiva actualizari si postari, a precizat acesta. 
Facebook ajuta oamenii sa fie participanti activi in loc de simpli spectatori, a mai aratat Ginsberg. 


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate