Cautare


20 Decembrie 2017
WhatsApp se confrunta cu sanctiuni pentru incalcarea legislatiei din Franta privind protectia datelor.

Autoritatea franceza in domeniul protectiei datelor, CNIL, a emis luni o notificare oficiala catre WhatsApp, solicitandu-i sa inceteze sa mai impartaseasca datele utilizatorilor cu compania sa mama, Facebook, fara a obtine mai intai consimtamantul in acest sens. Aceasta impartasire a datelor nu respecta legislatia franceza din domeniul protectiei datelor si, daca nu inceteaza, WhatsApp s-ar putea confrunta cu sanctiuni in Franta.

Platforma populara de mesagerie sociala si-a modificat termenii si conditiile anul trecut, dupa ce Facebook a preluat conducerea in 2014, asa incat in prezent impartaseste datele apartinand utilizatorilor sai - inclusiv numere de telefon si obiceiuri ale acestora - cu noul sau parinte, chiar daca utilizatorii sai nu sunt utilizatori Facebook. 

Intrucat datele nu sunt "colectate in mod valabil", CNIL sustine ca acordul utilizatorilor este valabil numai daca acestia au libertarea de a accepta sau respinge termenii fara a trebui sa dezinstaleze aplicatia, insa WhatsApp nu ofera utilizatorilor o astfel de libertate, ceea ce incalca actul privind protectia datelor. 

CNIL a scris ca a solicitat anterior WhatsApp sa ii transmita o mostra de date apartinand utilizatorilor francezi pe care le impartaseste cu Facebook, insa cererea sa a fost refuzata de catre companie, care a declarat ca se supune doar legislatiei SUA. Prin urmare, CNIL nu a putut evalua amploarea incalcarii legislatiei privind protectia datelor. 

Avertizarea vine la aproape un an dupa ce autoritatile de reglementare din UE si-au exprimat ingrijorarea cu privire la capacitatea Facebook de a accesa datele utilizatorilor WhatsApp. WhatsApp a fost data in judecata intr-o instanta germana in luna ianuarie, cu privire la aceeasi problema legata de confidentialitatea datelor. 

Sursa: www.cnet.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate