Cautare


31 Ianuarie 2018
Expertii solicita Facebook sa elimine Messenger Kids

Copiii "pur si simplu nu sunt pregatiti sa aiba social media", a aratat un grup de experti cu privire la aplicatia Facebook pentru copii cu varste sub 13 ani.

Expertii solicita Facebook sa renunte la Messenger Kids, o aplicatie de mesagerie destinata copiilor cu varste mai mici de 13 ani, minimul varstei solicitate de catre companie pentru alte produse sociale. 

"Copiii mai tineri pur si simplu nu sunt pregatiti sa aiba conturi social media", a sustinut o organizatie non-profit din Boston, denumita Campaign for a Commercial-Free Childhood, intr-o scrisoare de marti. 

Scrisoarea a fost semnate de alte 19 organizatii si zeci de experti in domeniu si a fost adresata CEO Facebook, Mark Zuckerberg. 

Un purtator de cuvand al Messenger a declarat ca aplicatia ajuta copiii si parintii sa converseze intr-un mod sigur si ofera parintilor control asupra contactelor copiilor si asupra interactiunilor acestora. 

"Pentru a dezvolta Messenger Kids am lucrat cu un comitet consultativ format din parinti si experti in dezvoltare, precum si cu familii si in parteneriat cu PTA", a declarat purtatorul de cuvant, referindu-se la National Parent Teacher Association. "Lucram in continuare sa facem Messenger Kids cea mai buna experienta pentru familii. Am fost foarte clari ca nu exista publicitate in Messenger Kids".

Cu toate acestea, Campaign for a Commercial-Free Childhood a declarat ca copiii cu varste sub 13 ani sunt prea tineri pentru a se lupta cu complexitatea relatiilor online. 

Companii precum Facebook, cu peste 2 miliarde de utilizatori lunari si aplicatia Google YouTube Kids au fost criticate pentru ca promoveaza produsele ca fiind sigure pentru copii insa nu sunt capabile sa tina pasul cu fluxul de continut care lasa sa scape informatii necorespunzatoare. 

Marti, grupul a sustinut ca Facebook este "deosebit de iresponsabila" pentru ca incurajeaza copiii de varsta prescolara sa manifeste comportamente social media.

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate