Cautare


19 Februarie 2018
Facebook a fost obligata sa nu mai urmareasca oamenii fara consimtamantul acestora de catre o instanta din Belgia

Companiei i s-a solicitat sa stearga toate datele colectate cu privire la persoanele care nu folosesc Facebook. Instanta a decis ca datele au fost colectate ilegal.

Autoritatea belgiana in domeniul protectiei datelor a declarat ca site-ul web a incalcat legislatia privind confidentialitatea prin plasarea codului de urmarire - cunoscut drept cookies - pe site-urile unor terte parti. 

Facebook a declarat ca va ataca hotararea instantei belgiene. 

Reteaua sociala se va confrunta cu amenzi de 250.000 euro pe zi daca nu se conformeaza obligatiei trasate in sarcina sa. 

Instanta a statuat ca Facebook "trebuie sa inceteze sa urmareasca si sa inregistreze utilizarea internetului de catre persoane care navigheaza pe internet in Belgia, pana cand se va conforma legislatiei belgiene privind confidentialitatea". 
"Facebook trebuie, de asemenea, sa distruga toate datele personale obtinute ilegal". 

Hotararea este cea mai recenta in ceea ce priveste disputele intre reteaua sociala si Comisia belgiana pentru protectia vietii private (CPP). 

In 2015, CPP s-a plans de faptul ca Facebook a urmarit oamenii atunci cand acestia vizitau pagini pe site sau faceau click pe "like" si "share", chiar daca nu erau membri. 
Cauza a fost castigata de catre CPP, insa Facebook a reusit sa conteste cu succes hotararea in 2016. 

Acum, instanta a fost din nou de acord cu constatarile CPP. 

Facebook a declarat ca este "dezamagita" de solutie. 
Richard Allan, vicepresedinte Facebook pentru politici publice in Europa a declarat: "Cookie-urile si pixelii pe care ii folosim sunt tehnologii standard in industrie si permit sutelor de mii de intreprinderi sa isi dezvolte afacerile si sa ajunga la clientii din intreaga UE". 






Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.



Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate