Cautare


21 Februarie 2018
Wikipedia inceteaza sa sustina accesul data-free pentru tarile in curs de dezvoltare

Wikipedia Zero se va inchide in 72 de tari in acest an, nemaipermitand accesul zero-rated la enciclopedia online.

A fost o misiune altruista: Oferirea accesului gratuit la Wikipedia pentru oamenii din tarile in curs de dezvoltare, fara a solicita datele mobile pentru a accesa informatia. 

Insa Wikimedia Foundationa a anuntat ca va inchide in acest an programul sau Wikipedia Zero, incetand parteneriatele cu 97 operatori de telefonie mobila din 72 de tari care nu percepeau costuri de date mobile pentru accesarea enciclopediei online. 

Lansat in 2012, programul a oferit acces Wikipedia zero-rated la peste 800 milioane de oameni din tari precum Myanmar si Nepal. Insa Wikimedia Foundation sustine ca cresterea costului datelor, industria mobila in rapida schimbare si cunoasterea scazuta a Wikipedia in afara Americii si Europei au determinat caderea programului. 

"Pentru a crea toate cunostintele din lume, avem nevoie de participare din partea lumii", a declarat Wikimedia Foundation intr-un blog post. "Cu toate acestea, stim ca exista multe bariere in calea transformarii acestei viziuni in realitate, accesibilitatea datelor fiind doar una dintre ele". 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate