Cautare


01 Martie 2018
Barack Obama avertizeaza Facebook si Google sa se auto-verifice

"Acestea nu sunt doar platforme invizibile, ci ne modeleaza puternic cultura".

Vineri, fostul presedinte american Barack Obama a vorbit timp de o ora in cadrul conferintei MIT Sloan Sports Analytics. Discursul sau nu a fost insa doar despre analiza sportiva. Acesta a vorbit in detaliu despre rolul companiilor social media in diviziunea noastra politica. 

"Cred ca marile platforme - Google si Facebook fiind cele mai evidente, Twitter si altele facand de asemenea parte din ecosistem - trebuie sa recunoasca, in ceea ce priveste modelul lor de afaceri, ca sunt atat bunuri publice, cat si companii comerciale", a declarat Obama. "Ele nu sunt doar platforme invizibile, ci ne modeleaza puternic cultura". 

"In esenta, acum avem realitati complet diferite, care sunt create nu doar cu opinii diferite, ci si cu fapte diferite", a mai sustinut Obama.
Obama a facut referire la modul in care Fox News si The New York Timses nu descriu acelasi lucru. "In unele cazuri, ele nici macar nu vorbesc despre acelasi lucru. Astdel, este foarte dificil sa aflam cum functioneaza democratia pe termen lung in aceste circumstante". 

In ceea ce priveste interventia guvernamentala in companiile social media, Obama a mentionat ca in alte tari, cum ar fi China, mass-media este controlata de catre guvern.
"Nu este ceea ce suntem si nu aceasta este societatea in care vreau sa traiesc", a declarat fostul presedinte american.

Sursa: www.cnet.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate