Cautare


UE ofera gigantilor internet o ora pentru a elimina continutul terorist
05 Martie 2018 Internet

UE ofera gigantilor internet o ora pentru a elimina continutul terorist

UE face presiuni asupra companiilor precum Facebook si Google, pentru a elimina rapid continutul ilegal.

Google, Facebook si alte companii internet trebuie sa elimine continutul terorist si alt continut ilegal de pe site-urile lor in termen de o ora, sau sa riste sa fie obligati sa faca acest lucru, conform legislatiei europene.

Comisia Europeana a crescut joi presiunea asupra companiilor internet, cu recomandari pentru companii si pentru natiunile europene in ceea ce priveste eliminarea rapida a oricarui continut ilegal, inclusiv a continutului terorist, a celui legat de incitarea la ura si violenta, a materialelor continand abuzuri sexuale asupra copiilor, a celor privind produse contrafacute si prin care se incalca drepturile de autor. 

"Avand in vedere ca continutul terorist este cel mai daunator in primele ore de la aparitia online, toate companiile ar trebui sa elimine acest continut in termen de o ora de la aparitie, ca regula generala", a afirmat Comisia intr-o declaratie. 

Site-urile social media au devenit o metoda populara prin care grupurile teroriste isi impartasesc ideile si recruteaza noi oameni pentru cauza. Aceste companii au reguli stricte impotriva afisarii discursului care promoveaza ura si vor elimina un astfel de continut si conturile, atunci cand sunt descoperite. 

UE si alte institutii politice au solicitat in mod repetat companiilor internet sa faca mai mult in lupta impotriva terorismului. La randul lor, companiile au incercat sa creasca finantarea cercetarii, sa colaboreze la o baza de date comuna de imagini si videoclipuri care promoveaza terorismul si sa instituie inteligenta artificiala pentru identificarea automata a continutului. 

Companiile de internet au semnat un cod de conduita stabilit de UE anul trecut, promitand sa elimine continutul ilegal in termen de 24 de ore de la postarea acestuia. Insa termenul de o ora propus joi este prea scurt, a declarat Computer & Communications Industry Association, care reprezinta companii precum Google si Facebook. 

"Un astfel de termen limita nu ia in considerare toate constrangerile actuale legate de eliminarea continutului si va stimula puternic furnizorii de servicii de gazduire sa elimine pur si simplu, rapid, continutul raportat", se arata intr-o declaratie a grupului. 

Recomandarea sugereaza statelor membre sa raporteze Comisiei la fiecare trei luni progresul si nivelul de cooperare pe care il primesc din partea companiilor pentru a reduce continutul terorist online. Comisia a declarat ca va monitoriza raspunsurile pentru a determina daca vor fi necesare masuri suplimentare, inclusiv legislative.

Sursa: www.cnet.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate