Cautare


Extensia Firefox impiedica Facebook sa va urmareasca pe web
28 Martie 2018 Internet

Extensia Firefox impiedica Facebook sa va urmareasca pe web

Mozilla lanseaza un instrument pentru imbunatatirea confidentialitatii, intr-o perioada in care lumea este brusc mai constienta de cat de mult a erodat-o Facebook.

Mozilla a lansat un instrument Firefox denumit Facebook Container, care impiedica reteaua sociala sa vada ce faceti online in afara propriului site al Facebook. 

Facebook, la fel ca Google si alte companii, va pot urmari atunci cand vizitati mai multe site-uri, spre exemplu cele care au un buton Facebook like. Aceasta inseamna ca Facebook primeste mai multe date personale pe care le poate folosi pentru a directiona anunturi publicitare in functie de profilul dvs. 

Facebook Container, o extensie a browserului web Mozilla Firefox, impiedica aceste trackere sa functioneze in afara site-ului Facebook, a declarat Mozilla. 

Este un pas nou in ceea ce priveste devenirea browserelor mai asertive, in numele tuturor celor care le folosesc, pentru a ajuta la accelerarea browserelor si a proteja intimitatea mai bine - o schimbare notabila dupa ce efortul Do Not Track al industriei nu a reusit sa ne permita sa spunem site-urilor ca nu dorim sa fim urmariti. 

Efortul Firefox Container este o extensie a activitatii Mozilla de a izola diferite profiluri de navigare in diferite compartimente ale browserului, ceea ce ingreuneaza tehnologia de urmarire a site-urilor in sensul de a pune cap la cap interesle dvs., optiunile politice, modelele de cheltuieli si alte detalii. 

"Exista o valoare imensa in legarea acestor date de profilul dvs. social, iar Facebook are o retea de trackere pe diferite site-uri web. Acest cod va urmareste invizibil si este adesea imposibil sa determinati momentul in care datele sunt impartasite", a declarat Mozilla intr-un blog post. 

"Facebook Container izoleaza identitatea dvs. Facebook de restul activitatii dvs. pe web. Atunci cand il instalati, veti putea folosi in continuare Facebook in mod normal. Facebook va continua sa va ofere acelasi serviciu si sa va trimita anunturi publicitare", a declarat Mozilla. "Diferenta este ca va fi mult mai greu pentru Facebook sa foloseasca activitatea dvs. din afara site-ului pentru a va trimite reclame si alte mesaje specifice acestei activitati". 

Sursa: www.cnet.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate