Cautare


Facebook limiteaza modul in care agentii de publicitate va pot viza
30 Martie 2018 Internet

Facebook limiteaza modul in care agentii de publicitate va pot viza

Facebook a examinat modul in care ar putea proteja mai bine datele oamenilor. Acum, limiteaza unele dintre practicile sale in ceea ce priveste datele publicitare.

Reteaua sociala a declarat miercuri ca incheie ceea ce se numeste "Categorii de parteneri", care permite agentilor de publicitate sa foloseasca informatii de la terti furnizori de date, inclusiv Experian si Oracle Data Cloud. Facebook a colaborat cu aceste companii pentru a ajuta agentii de publicitate - in special firmele mici, care nu detin prea multe date despre clienti - sa ajunga la anumite tipuri de clienti pe Facebook. 

"Desi este o practica obisnuita in industrie, credem ca acest pas, care va fi realizat in urmatoarele sase luni, va ajuta la imbunatatirea confidentialitatii oamenilor pe Facebook", a declarat compania intr-un blog post. 

Aceste declaratii indica faptul ca Facebook si-a reevaluat politicile de date ca urmare a controverselor legate de Cambridge Analytica, o companie de consultanta digitala cu legaturi cu campania prezidentiala Trump, care a accesat datele a 50 milioane de utilizatori Facebook. Aceasta controversa a ridicat intrebari legate de gestionarea datelor de catre Facebook si daca compania face suficient pentru a pastra aceste date in siguranta. 

Miercuri Facebook a anuntat noi instrumente de confidentialitate care usureaza gestionarea setarilor de date. Spre exemplu, aceste instrumente va permit sa accesati si sa stergeti lucruri precum postari pe timeline si comentarii. De asemenea, usureaza descarcarea si vizualizarea tuturor datelor pe care Facebook le detine cu privire la dvs. 

Saptamana trecuta, dupa zile de tacere, CEO Mark Zuckerberg si-a cerut scuze pentru scandal. "Avem responsabilitatea de a va proteja datele", a scris Zuckerberg pe pagina sa de Facebook.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate