Cautare


30 Martie 2018
Browserul Brave se apropie de Chrome, inclusiv din punct de vedere al extensiilor

Brave Software isi aduce browserul cu un pas mai aproape de Chrome, o miscare care va insemna un aspect nou si capacitatea de a accesa o serie de extensii care personalizeaza browserul Chrome.

Noua versiune a Brave este in curs de dezvoltare si va fi lansata in cateva luni, a declarat startup-ul miercuri. Insa dezvoltatorii curiosi pot incepe sa arunce o privire. 

Brave s-a bazat mereu pe proiectul open-source Google Chromium pentru functiile sale de baza de procesare si afisare a site-urilor. Noua versiune, totusi, renunta la interfata cu utilizatorul obisnuita a Brave, construita pe proiectul denumit Muon, si aduce aspectul Chromium. Aceasta va insemna ca utilizatorii Brave vor trebui sa se obisnuiasca cu tab-urile din partea superioara a ferestrei browserului, la fel ca in cazul Chrome, in loc de a fi ascunse sub bara de adrese. 

Software-ul open-source este o forta puternica in industria tehnologiei, permitand startup-urilor sa se miste mai rapid si reducand costurile pentru companii. Insa in timp ce proiectele open-source cum ar fi Googme Chromium, Apple WebKit si Mozilla Firefox pot fi in principiu modificate de orice, exista limite practice care nu permit o abatere prea mare de la proiectul principal. 

Efortul va merita, considera Brave. Noua versiune ar trebui sa fie mai rapida si va fi mai usor pentru Brave sa se mentina actualizat cu solutiile de securitate Google. Pentru utilizatorii Brave, cel mai important aspect ar putea fi acela ca unele extensii Chrome vor functiona acum si cu Brave. 

"Cele mai importante extensii solicitate sunt Reddit Enhancement Suite, BetterTTV, Pinterest, Vimium, Grammarly si Evernote", a declarat Brave. 

Brave blocheaza reclamele si software-ul de urmarire in mod implicit, insa browserul nu evita publicitatea. Compania intentioneaza sa lanseze un sistem optional care sa afiseze reclame, directionate din browser, pentru a proteja confidentialitatea. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate