Cautare


03 Aprilie 2018
Facebook construieste un instrument de combatere a publicitatii fara consimtamant

Reteaua sociala intentioneaza sa solicite agentilor de publicitate sa certifice ca utilizatorii au fost de acord cu folosirea datelor lor in campaniile de marketing pe reteaua sociala.

Facebook construieste un instrument de certificare care va solicita agentilor de publicitate sa confirme ca au primit permisiunea utilizatorilor inainte de a folosi e-mail-urile pentru a orienta publicitatea pe reteaua sociala. 

Instrumentul, raportat anterior de catre TechCrunch, va face parte din programul Facebook Custom Audiences, care permite agentilor de publicitate sa incarce liste de date despre clienti, cum ar fi adrese e-mail. Facebook leaga apoi aceste date de utilizatorii sai, permitand agentilor de publicitate sa vizeze persoane de pe reteaua sociala cu anunturile lor. 

Noul instrument de certificare va solicita agentilor de publicitate sa confirme ca au primit permisiunea de a utiliza datelor. Este, de asemenea, de asteptat ca Facebook sa impiedice schimbul de date intre conturi. 

Vestea vine pe fondul implicarii Facebook in cea mai mare controversa din istoria sa. Luna trecuta, s-a aflat ca Cambridge Analytica, o firma de consultanta, a folosit datele a 50 milioane de conturi de utilizatori pentru a dezvolta tactici de marketing care au fost mai apoi folosite in campania prezidentiala din SUA din 2016. Cambridge Analytica a obtinut datele printr-un cercetator, care le-a recoltat conform regulilor pe care Facebook le avea in trecut. 

Facebook a declarat ca Cambridge Analytica a certificat in urma cu trei ani faptul ca informatiile au fost sterse, la fel cum a facut-o si cercetatorul. Insa Facebook a primit mai tarziu informatia ca unele dintre datele utilizatorilor nu au fost sterse, iar New York Times a raportat ca o parte dintre acestea inca exista. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate