Cautare


12 Aprilie 2018
Facebook: Datele Cambridge Analytica contineau mesaje private

Facebook a confirmat ca datele implicate in scandalul Cambridge Analytica includ mesaje private.

Reteaua sociala a declarat ca aproximativ 0,5% din cele 305.000 de persoane care au instalat o aplicatie de recoltare a datelor cu caracter personal au acordat acesteia permisiunea de a accesa inbox-urile Facebook. 

Cu toate acestea, multi alti utilizatori au fost afectati, deoarece aceste date au inclus si conversatiile cu altii. 

Nu este clar daca mesajele au fost transmise Cambridge Analytica. 
Firma de consultanta politica nu a comentat inca ultimele evolutii ale scandalului.

"Pana in 2015, politica platformei Facebook a permis dezvoltatorilor sa solicite permisiunea de a accesa continutul inbox insa doar daca persoana in cauza isi dadea in mod explicit consimtamantul pentru acest lucru", a declarat un purtator de cuvant al firmei americane pentru BBC. 

"Potrivit inregistrarilor noastre, doar un numar foarte mic de persoane - aproximativ 1.500 - au optat explicit sa impartaseasca aceste informatii cu aplicatia Kogan. Fucntia a fost oprita in 2015".

Luni, Cambridge Analytica a emis o noua declarfatie, reiterand faptul ca a obtinut in mod legal datele de la directorul Global Science Research, Aleksandr Kogan, adaugand ca "sute de firme de date au folosit datele Facebook intr-o maniera similara". 

Cea mai recenta dezvaluire a aparut dupa ce Facebook a inceput sa trimita notificari utilizatorilor identificati ca fiind printre cele 87 milioane de persoane ale caror date ar fi putut fi impartasite cu Cambridge Analytica.
Acest numar ii include atat pe cei care au efectuat testul lui Kogan, precum si prietenii lor, la ale caror inregistrari personale a avut acces aplicatia. Cambridge Analytica a declarat ca a obtinut date doar cu privire la aproximativ 30 milioane de cetateni americani. 

Alertele Facebook au inclus avertismentul: "Un numar mic de persoane care s-au logat in This is Your Digital Life au impartasit propriile...mesaje de la dvs.". 

Cele mai recente dezvaluiri s-au produs cu cateva ore inainte de directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, sa depuna marturie in fata comisiilor US Senate Commerce and Judiciary, in Washington.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate