Cautare


TED 2018: instrumentele firmei Alphabet pentru combaterea extremismului
16 Aprilie 2018 Internet

TED 2018: instrumentele firmei Alphabet pentru combaterea extremismului

Metodele online folosite de catre grupurile jihadiste pentru a recruta membri si modul in care Goole le contracareaza au fost dezvaluite la conferinta TED (Technology Entertainment and Design).

Directorul de cercetare al Jigsaw, firma detinta de catre Alphabet, a vorbit despre instrumentele pe care firma le dezvolta pentru a identifica continutul extremist si hartuirea. 
Google se confrunta cu un control asupra modului in care se ocupa de ambele. 
Recent, a anuntat mai multi moderatori umani pentru eliminarea acestui tip de continut. 

Yasmin Green a dezvaluit ca un proces care a durat opt saptamani si i-a vizat pe cei care cauta material jihadist pe Google cu reclame si videoclipuri ce ofera opinii alternative a ajuns la 300.000 de potentiali recruti. 

Metoda de redirectionare a Jigsaw a oferit link-uri catre continut anti-extremist, inclusiv mesaje de pace de la clerici, clipuri video si inregistrari smartphone din partea celor care locuiesc in zonele controlate de ISIS. 

Astfel de link-uri apareau atunci cand cineva tasta o interogare de cautare despre jihadism pe Google. 

Green a descris modurile sofisticate in care grupuri precum ISIS recruteaza oameni online, inclusiv prin videoclipuri de propaganda in multe limbi diferite. 

Green a vorbit si despre necesitatea de a dezvolta "tehnologie empatica" pentru a combate abuzul online, despre care a spus ca functioneaza intr-un mod similar propagandei jihadiste. 

Perspectiva, un instrument dezvoltat de catre Jigsaw in parteneriat cu Wikipedia si New York Times, este un sistem de inteligenta artificiala care invata sa inteleaga mai bine "impactul emotional al limbii" pentru a elimina abuzurile. 

Intrumentul a fost criticat de la momentul lansarii sale, multe persoane sustinand ca capacitatea sa de a detecta discursul de ura este limitata. 
In ciuda criticilor, Green ramane convinsa ca o astfel de tehnologie poate oferi o solutie pentru "revigorarea spatiilor online, la care multi dintre noi a renuntat". Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate