Cautare


WhatsApp va creste limita minima de varsta in UE la 16 ani
26 Aprilie 2018 Internet

WhatsApp va creste limita minima de varsta in UE la 16 ani

Popularul serviciu de mesagerie WhatsApp interzice celor cu varsta sub 16 ani sa utilizeze platforma sa in Uniunea Europeana.

In prezent, utilizatorii trebuie sa aiba cel putin 13 ani, insa firma isi modifica regulile inainte de introducerea noilor reglementari UE privind confidentialitatea datelor, in luna mai. 

Aplicatia, care este detinuta de catre Facebook, va solicita utilizatorilor sa isi confirme varsta atunci cand li se va solicita sa accepte noile conditii ale serviciului, in urmatoarele cateva saptamani. 

Compania nu a indicat insa cum va fi aplicata limita de varsta. 

In prezent, WhatsApp nu solicita utilizatorilor sa isi indice varsta atunci cand se alatura serviciului si nici nu face trimitere la conturile lor Facebook sau Instagram pentru a afla aceasta informatie. 

Regulamentul General de Protectie a Datelor din UE (GDPR), care va intra in vigoare in 25 mai, va oferi oamenilor un control crescut asupra modului in care companiile le folosesc informatiile. 
Acesta include, de asemenea, norme specifice pentru protejarea tinerilor ale caror date personale sunt procesate pentru a le oferi servicii online. Astfel de site-uri web si aplicatii sunt obligate sa "faca eforturi rezonabile pentru a verifica" daca parintele sau tutorele si-a dat consimtamantul pentru ca datele copiilor sa fie prelucrate.

Legea prevede ca aceasta obligatie se aplica celor cu varsta sub 16 ani, desi in unele tari s-a permis scaderea limitei de varsta la 13 ani. 

WhatsApp, care s-a confruntat cu critici in ceea ce priveste practicile sale de impartasire a datelor, a declarat ca aceasta schimbare va ajuta la indeplinirea "noilor standarde ridicate de transparenta" din UE. 
Masura scuteste compania de obligatia de a solicita consimtamantul parintilor, prin aplicarea limitei de varsta de 16 ani. 

Cu toate acestea, aplicatia intentioneaza sa isi mentina limita de varsta de 13 ani in restul lumii. 

Majoritatea aplicatiilor social media - inclusiv Snapchat, YouTube, Instagram, Pinterest, Twitter, Musical.ly si Reddit sunt limitate la cei cu varsta de 13 ani si peste aceasta varsta. 
Aceasta se datoreaza in parte unei legi americane - Children's Online Privacy Protection Rule (Coppa), care interzice serviciilor online sa colecteze informatii personale despre copiii mai mici. 

Facebook a lansat, totusi, Messenger Kids, destinata copiilor cu varsta de 6 ani, in luna decembrie a anului trecut. Este un serviciu fara reclame, proiectat pentru a fi compatibil cu Coppa. 

WhatsApp va permite, de asemenea, tuturor utilizatorilor sa descarce un raport detaliat cu privire la datele pe care le detine potrivit noilor termeni si conditii. 

Facebook, care a fost criticat la randul sau pentru gestionarea datelor personale, are o abordare diferita a tinerilor utilizatori pe serviciul sau principal. 
Pentru a se conforma GDPR, reteaua sociala solicita celor cu varste intre 13 si 15 ani sa numeasca un parinte sau un tutore care sa permita impartasirea informatiilor pe platforma. 
Daca nu fac acest lucru, nu vor vedea o versiune complet personalizata a platformei. 

Sursa:
www.bbc.co.ukInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate