Cautare


Web media IS este vizat de atacurile conduse de UE
30 Aprilie 2018 Internet

Web media IS este vizat de atacurile conduse de UE

Agentia de politie a UE, Europol, a declarat ca printr-o operatiune internationala a dat o lovitura majora propagandei pe internet a grupului Statul Islamic.

Specialistii cibernetici din mai multe tari europene, din Canada si SUA au vizat site-uri online, inclusiv Agentia de Stiri Amaq, vazuta ca principala piesa IS. 

Europol a coordonat "o actiune multinationala simultana" asupra media IS, confiscand dovezi digitale si servere. Este posibil acum ca jihadistii IS sa poata fi identificati. 

IS difuzeaza materiale in mai multe limbi.

Membrii UE implicati in actiunile Europol din 25-26 aprilie sunt Belgia, Bulgaria, Franta, Olanda, Romania si Marea Britanie. 

Europol a declarat ca este de asteptat ca datele obtinute sa ajute politia sa identifice administratorii din spateloe postarilor media ale IS si "indivizi potential radicalizati".

Operatiunile internationale au vizat si anterior sistemele web Amaq. 

Directorul Europol, Rob Wainwright, a declarat ca cea mai recenta operatiune "a facut o mare gaura" in capacitatea IS de a raspandi propaganda si a radicaliza tinerii.

Operatiunea condusa de Europol a vizat, de asemenea, si site-urile de stiri Halumu si Nashir. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate