Cautare


03 Mai 2018
Google lanseaza propriul domeniu top-level .app cu criptare HTTPS implicita

Google a anuntat crearea unui domeniu top-level (TLD) destinat in mod expres aplicatiilor web.

Ceea ce face ca domeniul .app sa fie special este aceea ca, pentru a respecta cele mai bune practici din domeniu, aplicatiile web gazduite sunt disponibile doar prin intermediul unei conexiuni criptate HTTPS. 

Google ne reaminteste ca acest lucru ne va proteja impotriva anunturilor malware si injectiilor de urmarire de la furnizorii de servicii internet, precum si impotriva ochilor curiosi de retelele Wi-Fi deschise. 

In anunt, Google adauga: "Chiar daca va petreceti zilele lucrand in lumea aplicatiilor mobile, puteti beneficia de o locuinta pe web. Cu un nume de domeniu memorabil, .app, este usor pentru oameni sa gaseasca si sa invete mai mult despre aplicatia dvs. Puteti folosi noul dvs. domeniu ca o pagina de destinatie pentru a distribui link-uri de descarcare de incredere si pentru a mentine actualizarile". 

Pana in 7 mai, domeniile cu un sufix TLD .app sunt disponibile pentru inregistrare prin intermediul Google Early Access Program, cu optiunea de a plati pentru rezervarea adreselor inainte de vanzarea generala prin intermediul registratorilor obisnuiti. 

Google a lucrat, de-a lungul timpului, la o retea pe deplin criptata si, in luna octombrie a anului trecut, 64% din traficul web prin intermediul browserului sau Chrome este criptat, cu 71% dintre primele 100 destinatii web din lume folosind HTTPS.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate