Cautare


07 Mai 2018
Utilizatorii Twitter, sfatuiti sa isi schimbe parolele, in urma unei scurgeri interne de date

330 de milioane de utilizatori Twitter au fost sfatuiti sa isi schimbe parolele dupa ce unele dintre acestea au fost expuse in text simplu pe reteaua interna.

O eroare in modul in care au fost gestionate parolele a insemnat ca unele dintre acestea au fost stocate intr-o forma usor de citit, a declarat Twitter. 

Parolele ar fi trebuit sa treaca printr-o procedura numita "hashing", care le face foarte greu de citit. 

Expertii in domeniul securitatii au declarat ca modul in care Twitter a gestionat potentiala incalcare a datelor este "incurajator". 

Bug-ul a provocat stocarea parolelor pe un computer intern inainte ca procesul de hashing sa fi fost finalizat. 

Intr-un blog, reteaua sociala a declarat ca, odata ce a descoperit greseala, a efectuat o investigatie interna si a constatat ca nu exista indicii ca parolele ar fi fost furate sau utilizate de catre insideri. 

Cu toate acestea, a cerut tututor utilizatorilor sa ia in considerare schimbarea parolelor, pentru precautie. 

Twitter nu a precizat cate parole au fost afectate, insa se intelege ca numarul este "substantial" si ca acestea au fost expuse timp de "cateva luni". 

Twitter a descoperit bug-ul in urma cu cateva saptamani si l-a raportat unor autoritati de reglementare, a declarat un insider pentru Reuters. 

Directorul executiv Jack Dorsey a declarat ca "bug-ul" a fost remediat. 

Expertul independent in domeniul securitatii Graham Cluley, a declarat: "Este destul de incurajator faptul ca Twitter a identificat problema la nivel intern si a informat utilizatorii rapid si transparent". 

Expertul in securitate Per Thorsheim, care sfatuieste in mod regulat firmele cu privire la cele mai bune practici in materie de parole, a declarat ca Twitter ar trebui "aplaudat pentru transparenta sa". 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate