Cautare


08 Mai 2018
Majoritatea utilizatorilor Facebook din SUA sunt inca loiali retelei sociale, arata un sondaj

Trei sferturi dintre utilizatorii americani ai Facebook sustin ca folosesc reteaua sociala la fel de des sau mai frecvent decat inainte de izbucnirea scandalului privind datele, din luna martie.

Loialitatea ramane ridicata in randul utilizatorilor retelei sociale, potrivit unui sondaj obline al Reuters/Ipsos lansat duminica. Conform sondajului, s-ar constatat ca aproximativ jumatate dintre utilizatorii americani ai Facebook nu au folosit mai putin reteaua sociala in ultimul timp. Dimpotriva, un sfert dintre utilizatori au sustinut ca folosesc Facebook mai mult decat inainte. 

Cambridge Analytica este firma de consultanta care s-a aflat in centrul unui scandal care a agitat doua guverne nationale si Facebook, cea mai mare retea sociala din lume. Facebook a interzis firma de consultanta in luna martie, sustinand ca aceasta a primit in mod necorespunzator date de la 87 milioane de profiluri de utilizatori. Controversa a determinat Congresul sa il convoace pe CEO Facebook, Mark Zuckerberg, la Washington, pentru a depune marturie luna trecuta, o aparitie care a ocupat primele pagini ale publicatiilor din intreaga lume. 

Cambridge Analytica a negat ca ar fi facut ceva gresit, insa a declarat ca acest scandal a cantarit mult in ceea ce priveste afacerea sa, iar saptamana trecuta a decis sa o inchida. 

Doar un sfert dintre utilizatorii chestionati au declarat ca folosesc Facebook mai putin in ultimul timp, ca au incetat sa foloseasca Facebook sau ca si-au sters conturile. Rezultatele vin la mai putin de o luna dupa ce un alt sondaj Reuters a constatat ca mai putini americani au incredere ca Facebook respecta legile din SUA privind confidentialitatea. 

Facebook nu a raspuns imediat solicitarii de a comenta subiectul. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate