Cautare


23 Mai 2018
"Sharenting-ul" expune tinerii riscului de frauda online

"Sharenting-ul" - atunci cand parintii impartasesc informatii personale despre copiii lor pe social media - este "cea mai slaba legatura" in riscul de frauda online si de furt de identitate, avertizeaza Barclays.

Banca sustine ca parintii compromit viitoarea siguranta financiara a copiilor lor impartasind atat de mult online. 

Barklays estimeaza ca pana in 2030 fraudele online ar putea ajunge, in acest caz, la aproape 670 milioane de lire sterline. 

Specialistii in securitate ai bancii sustin ca, datorita mijloacelor social media, frauda de identitate "nu a fost niciodata mai usoara". 

Barklays avertizeaza ca parintii "pot fi pacaliti de un fals sentiment de securitate" si nu isi dau seama ca fac din copiii lor "viitoare tinte ale fraudei" prin publicarea atat de multor informatii personale care vor ramane online. 

Parintilor li se spune ca informatiile de pe social media sunt vulnerabile, putand fi utilizate in mod abuziv pentru a fura parole si pentru inselatorii privind identitatea. 

Banca sustine ca parintii pot dezvalui numele, varsta si datele de nastere, adresele de domiciliu, locul nasterii, numele de familie al mamei, scoala, numele animalelor, echipele sportive pe care le sustin si fotografii. 

Barclays avertizeaza ca astfel de detalii, care vor fi disponibile si atunci cand tinerii vor creste, ar putea fi folosite pentru imprumuturi frauduloase sau tranzactii cu carduri de credit ori inselatorii prin cumparaturi online. 

Banca prognozeaza ca "sharenting-ul" va reprezenta doua treimi din furtul de identitate cu care se vor confrunta tinerii pana la sfarsitul urmatorului deceniu si ca acesta ii va costa 667 milioane de lire sterline pe an. 

Banca sfatuieste parintii sa isi verifice setarile de confidentialitate online pentru a se asigura ca stiu ce informatii despre copiii lor sunt puse la dispozitie. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate