Cautare


05 Iunie 2018
Facebook a oferit Apple si Samsung acces la date despre utilizatori si despre prietenii acestora

In urma scandalului Cambridge Analytica privind confidentialitatea datelor, un articol al New York Times ridica dubii cu privire la gestionarea de catre Facebook a datelor utilizatorilor, stocate pe dispozitive.

Facebook a incheiat acorduri cu cel putin 60 de producatori diferiti de dispozitive - inclusiv companii precum Apple, Microsoft, Samsung si BlackBerry - pentru a oferi acces la cantitati mari de date ale utilizatorilor, potrivit New York Times. 

Mai mult, acordurile au oferit acces la datele prietenilor utilizatorilor Facebook, ridicand probleme de conformitate cu un decret de consimtamant incheiat cu Comisia Federala pentru Comert. 

Articolul de duminica indica ca datele prietenilor utilizatorilor erau adesea puse la dispozitie fara consimtamantul explicit al acestora. 

In urma scandalului Cambridge Analytica privind confidentialitatea datelor, eforturile Facebook de a-si curata problemele cu aplicatiile par sa fie mai dificile decat se astepta compania. 

Intr-un test, un reporter New York Times s-a conectat la Facebook de pe un dispozitiv BlackBerry din 2013, folosind un cont cu aproximativ 550 de prieteni, monitorizand datele solicitate si primite. Printr-o aplicatie BlackBerry denumita The Hub, dispozitivul a reusit sa obtina "informatii de identificare" pentru pana la 295.000 de utilizatori Facebook. Este demn de remarcat ca un reprezentant al BlackBerry a declarat pentru New York Times ca dispozitivele BlackBerry mai recente care ruleaza pe Android nu utilizeaza aceleasi canale private. 

Facebook a raspuns la articolul din New York Times intr-un blog post de duminica. 

Postarea, scrisa de catre Ime Archibong, vicepresedinte al parteneriatelor pentru produse, a indica faptul ca acordurile de date au fost o necesitate. 
Potrivit acestei postari, partenerii au semnat acorduri privind impiedicarea folosirii datelor pentru orice altceva decat "experiente de natura Facebook" pe dispozitive. Facebook a declarat ca nu are cunostinta de utilizarea abuziva a datelor impartasite prin intermediul acestor acorduri. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate